Tret de sortida per a la construcció de l’Estadi Johan Cruyff

La nova instal·lació, integrada dins de la Ciutat Esportiva de l’FC Barcelona de Sant Joan Despí, està prevista que es posi en funcionament a mitjans de la temporada 2018-19 i tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors

Aquest matí s’ha presentat al Centre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí el projecte constructiu de l’Estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona, que substituirà a l’actual Miniestadi. La presentació ha anat a càrrec del president del Barça, Josep Maria Bartomeu; del comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix; i de l’alcalde, Antoni Poveda.

barca3

L’Estadi Johan Cruyff serà la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva i portarà el nom d’una llegenda blaugrana que va ser un dels principals impulsors de l’aposta del club pel futbol formatiu i de l’estil de joc que caracteritza l’FC Barcelona. Josep Maria Bartomeu ha qualificat el nou estadi com “la joia de la Ciutat Esportiva” i ha recalcat que és la primera peça per començar el que serà el futur Espai Barça. El president del club blaugrana ha tingut gestos de complicitat amb Sant Joan Despí indicant que “som bons veïns i volem que siguin part de la família en aquest nou espai formatiu”. En aquest sentit, Bartomeu ha manifestat que li feia il·lusió començar l’Espai Barça a Sant Joan Despí pel caràcter formatiu de les instal·lacions. Cal recordar que el nou estadi albergarà els partits del Barça B, del juvenil i de l’equip femení.

El comissionat de l’Espai Barça ha anunciat que, una vegada solventats els petits tràmits administratius pendents, cap al juliol està previst que es col·loqui la primera pedra del nou estadi, que serà molt modern, amb una tribuna doble amb capacitat per a 6.000 persones, amb totes les localitats cobertes i amb molt bona visibilitat. Està inspirat en l’històric camp del carrer Indústria. Tindrà una zona d’aparcament per 700 vehicles i serà edificat amb criteris de sostenibilitat i accessibilitat. Està previst que es posi en funcionament a mitjans de la temporada 2018-19. El cost de la construcció serà de 19 milions d’euros.

barca 2

Residència d’esportistes

Moix ha anunciat també que la masia de Can Felip, que va adquirir el club dins la superfície de la Ciutat Esportiva, serà rehabilitada de manera integral per a residència d’esportistes majors de 18 anys que continuen integrats als programes formatius del club.

D’altra banda, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assenyalat que des de l’Ajuntament es comparteixen els valors d’excel·lència en l’esport que transmet l’FC Barcelona, tot destacant  la importància per la ciutat del sector on es troba la Ciutat Esportiva –“una ciutat 100% esportiva”, ha dit–, una zona que ara, també començarà el seu desenvolupament i que “serà un espai de qualitat”, amb àmplies zones verdes, espais per equipaments i 800 nous habitatges, un 40% de caràcter públic i protegit i un 60% per a usos residencials i comercials.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix