Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, protagonista a La Portals 2017

L’edició d’enguany va aplegar 1.500 ciclistes entre els quals hi havia exprofessionals

Joaquim “Purito” Rodríguez i Israel Núñez van ser els primers traspassar la línia d’arribada de Collbató, a la vuitena edició de La Portals. Una prova no competitiva de 60 quilòmetres de recorregut que van transcórrer al voltant de la muntanya de Montserrat. Enguany van prendre part 1.500 participants, destacant a noms com els dels exprofessionals Marino Lejarreta, Melcior Mauri, Àngel Edo, Celestino Prieto, Marta Vilajosana, Juan Martínez Oliver, Emili Pérez, José Pedrero, Francesc Sala, Josep Jufre, a més de Joaquim Rodríguez i Israel Núñez.

La Portals 2017 1

Un dia abans, l’1 d’abril es va celebrar La Portals Solidària. Una pedalada popular i familiar que va comptar amb la participació de Joaquim “Purito” Rodríguez, el ciclista homenatjat enguany, i Marino Lejarreta, que ho va ser a l’edició anterior. L’Slam Club va ser el punt d’inici i final de la pedalada, de 10 quilòmetres, i que va travessar els municipis de Collbató i d’El Bruc. A més es va destinar un euro de la inscripció a ASDENT.

lapotals2017 4

Homenatge

Els organitzadors de la prova ciclista va homenatjar al que ha estat el millor ciclista català de tota la història, Joaquim “Purito” Rodríguez, amb grans victòries en el seu palmarès de les que destaquen tres vegades millor corredor del món de la classificació UCI WorldTour, pòdium al Giro, Tour i Vuelta, guanyador dues edicions de la Volta a Catalunya, Volta al Pais Basc, Giro de Lombardia, medalla d’argent al Campionat del Món a Florència.