La Nit de l’Esport ret homenatge als olímpics de Viladecans

Imprimeix

Durant l’acte es van lliurar 93 reconeixements a competidors que van fer pòdium en 19 modalitats diferents

La Nit de l’Esport de Viladecans va reconèixer l’excel·lència de 93 esportistes de totes les edats, i de 19 modalitats diferents, que van aconseguir quedar entre els tres primers llocs de la seva lliga o competició durant la temporada 2015-2016.

La festa, celebrada a Atrium Viladecans ahir divendres, 31 de març, va servir per felicitar als quatre viladecanencs que van participar en els Jocs Olímpics de Rio (els atletes Carles Castillejo i Beatriz Pascual, la ciclista Beatriz Gómez i el nedador Antonio Arroyo) i recordar als que, ja fa 25 anys, ho van fer en els jocs de Barcelona (els jugadors de beisbol Xavier Camps, Félix Manuel Cano, Enrique Cortés i Juan Manuel Salmerón; els marxadors i marxadores Emilia Cano, Mari Cruz Díaz i Valentí Massana; el tirador d'esgrima Joan Pastor i el boxejador Óscar Palomino).

També van rebre l’homenatge del món esportiu viladecanenc, de manera especial, Montse Urbea, guanyadora de la carrera “Desert Run” i cinquena a l’“Everest Trial Race”; Alba Maria Mesa, nedadora del Club Natació Viladecans durant 25 anys, i el directiu Antonio Amigó, del Club Bàsquet Viladecans-Unió Esportiva Sant Gabriel, persona molt estimada en el bàsquet local i actual president d’honor del club.

Subseu olímpica

La Nit també va recordar que fa 25 anys Viladecans va ser subseu olímpica de beisbol. Va ser aquell any 1992 quan Viladecans va aprofitar una ocasió històrica, tant pel que fa al desenvolupament de la ciutat (va guanyar l'estació de tren, l'autopista C-32, el parc esportiu de Torre-roja o l’estadi de beisbol), com de l'esport local. Aquella fita va suposar un gran pas endavant per a la ciutat; assumir una cultura esportiva que ha donat pas a l'excel·lència que es dibuixa any rere any en la Nit de l'Esport.

Finalment, la vetllada esportiva va retre homenatge als directius dels clubs de la ciutat. Aquelles persones que, sense ànim de lucre, gestionen la documentació administrativa, organitzen els desplaçaments, s’encarreguen de les instal·lacions, garanteixen amb la seva feina  l’existència de les pedreres i asseguren la continuïtat dels clubs i de l’esport.

Redacció / Foto: Aj. Viladecans