Sant Feliu de Llobregat, capital del Bàsquet Femení 2017

Imprimeix

El municipi baixllobregatí serà el primer de Catalunya que aculli un projecte de la Federació Catalana

Sant Feliu de Llobregat és el municipi pioner en acollir la ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’. Un nou projecte engegat des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la intenció i l’objectiu de potenciar el paper de la dona dins d’aquesta modalitat esportiva i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any.

L’any 2018, Espanya serà seu del Mundial de bàsquet femení, en l’anomenat Universo Mujer, una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt està Catalunya en aquests moments. L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, ha volgut posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme és del binomi dona-bàsquet.

Així doncs, Sant Feliu de Llobregat és l’aposta de la Federació per ser la primera capital del bàsquet femení de la història. Un esdeveniment que coincideix amb el 90è aniversari del seu club més emblemàtic, el CB Santfeliuenc, i amb el suport de l’FC Barcelona, que és qui dóna nom a l’entitat des de fa un temps, Sens dubte, l’escenari ideal per projectar el Bàsquet Femení arreu de Catalunya, Espanya, Europa i el món al 2017.

Activitats previstes

L’acte central de la Capitalitat del Bàsquet Femení serà la Trobada de totes les Escoles de Sant Feliu de Llobregat a la Plaça de la Vila, on se celebrarà un torneig 3x3 al carrer. La idea és fer participar a totes les noies de la ciutat en una festa de bàsquet, activitats, globus, inflables, música, etc., i en un lloc tan emblemàtic com és la Plaça de la Vila.

A més, i de la mà de l’FCBQ, Barça-CB Santfeliuenc i Ajuntament, també s’organitzaran d’altres activitats com clínics de formació per a entrenadors, taules rodones, partits de les Seleccions Catalanes o les fases finals dels Campionats de Catalunya Júnior Femení Preferent i Copa Catalunya Femenina; entre moltes altres activitats.

Presentació

La Sala dels Àustries del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va ser ahir l'escenari de la presentació oficial del projecte ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’ i de ‘Sant Feliu de Llobregat, Capitalitat del Bàsquet Femení 2017. Un acte que va comptar amb la presència de Jordi San José, alcalde de la ciutat; Toni Reig, Director del Consell Català de l’Esport; i Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol. La presentació oficial també va comptar amb referents del bàsquet femení com l'Encarna Hernández 'La Niña del Gancho', Antonia Gimeno o Laura Camps, que ha estat escollida ambaixadora de l’esdeveniment esportiu.

L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San Juan, va destacar durant la seva intervenció que “és un reconeixement a la importància del nostre club, el CB Santfeliuenc. Un esdeveniment que es fa per primera vegada a la nostra ciutat i que ens sentim molt orgullosos”. D’altra banda, el president de la FCBQ, Joan Fa, va explicar que “des de la federació fem una aposta més pel bàsquet femení per donar-li un impuls organitzant seguit d’activitats. Espero que Sant Feliu sigui el mirall per a les properes edicions”. També va intervenir Victòria Ceprián, responsable de l’àrea esportiva del CB Santfeliuenc, que va qualificar la notícia “com a molt gran i important en la temporada del nostre aniversari. Des del club hem apostat pel bàsquet femení i hem crescut en els darrers anys.”

Redacció / Foto: LPdB