Puigdemont dona el tret de sortida al Territori Special-Sant Just 2017

El president de la Generalitat va presidir l’acte de la presentació d’una competició que se celebrarà el 14 de maig i aplegarà uns 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va donar el tret de sortida a l’esdeveniment esportiu Territori Special-Sant Just 2017, que tindrà lloc el 14 de maig amb més de 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual i amb un triple Campionat de Catalunya (bàsquet, tennis i ciclisme).

L'acte de presentació va tenir com escenari l’auditori l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró de la localitat baixllobregatina on es va presentar el logotip que els alumnes han dissenyat exclusivament pel Territori Special, així com l’himne oficial. Els padrins de bàsquet Roger Grimau, de ciclisme, Marta Vilajosana i de tennis, Manuel Orantes van acompanyar als alumnes d’Aproseat durant l’acte de presentació. També es va presentar la campanya de voluntariat.

logo santjust

El cap de l’executiu va apel·lar a la necessitat d’un “tracte digne” per a tots aquells col·lectius que corren risc de vulnerabilitat, i va assegurar que això “val també per la pobresa i la inclusió”.  “No seríem dignes de considerar-nos país o nació si en els nostres subjectes principals del país, que són les persones, no els procuréssim un tracte digne”, va afegir. D’altra banda, va afirmar que “com a país ens hem de poder preguntar si dispensem a tots els col·lectius sense excepció el tracte i les oportunitats que es mereixen, i si cada dia tots plegats prenem les mesures adequades perquè aquests col·lectius, sense exclusions, vagin seguint l’evolució que desitgem del nostre país i que no queda ningú enrere,  o que si passa, fem els esforços perquè no hi quedi.”

puigdemont visita

Després de recordar que “durant massa generacions, encara avui, hi ha col·lectius de la nostra societat que no tenen tots els drets”, Carles Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció en aquest acte per defensar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i, en aquest punt, ha reivindicat per aquest col·lectiu el dret a vot, al treball, a l’esport i “el dret a poder construir un projecte de vida tan ambiciós com sigui possible, tan autònom com sigui possible o amb l’ajuda necessària quan calgui.” 

L'acte va comptar també amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, així com el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, el president del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, Iban Cid, el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL, Francesc Martínez de Foix.

Visita

Puigdemont va aprofitar l’estada per visitar les instal·lacions i inaugurar el curs escolar. El president va voler fer un reconeixement al centre per la seva feina en “un sector que està immers enmig de les grans transformacions de la nostra economia” i va elogiar els seus nivells d’inserció laboral. Va assegurar que és un “exemple del que significa la  integració social a través del treball i la formació” i un “ascensor per garantir un futur als joves”.  

visita

El president de Puigdemont va aprofitar la seva intervenció davant els empresaris de les arts gràfiques que també van assistir a l’acte per lloar la “coalició d’esforços” de professors, voluntaris, patrons, proveïdors, patrocinadors i indústria i posar en relleu la capacitat del sector per assumir una transformació del sector que no han estat capaç de suportar altres països.

Redacció / Fotos: Special Olympics

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
71

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix