Xavi Foj va tenir com a copilot Ncho Santamaría

La corberenca Laia Sanz es torna a coronar al Dakar

El molinenc Xavi Foj va ser 30è en cotxes, mentre que el santfeliuenc Jordi Juvanteny fou 31è en la classificació general de camions

El Dakar 2017 ja és història i és hora de passar balanç a la participació dels nostres representants a la històrica prova de motor: Laia Sanz, Xavi Foj i Jordi Juvanteny-Enric González. Els participants van haver de fer 9.000 quilòmetres, dels quals 4.000 d’especial. La cursa es va dividir en dotze etapes (sis per damunt dels 3.000 metres-, i va travessar tres països (Paraguai, Bolívia i Argentina).

Moto

La de Corbera de Llobregat, que competia amb KH-7 i KTM Factory Rally Team, va exemplar la seva llegenda després de finalitzar la prova per setena vegada. Es va convertir en la pilot femenina que més vegades ha finalitzat el ral·li més dur del món en motos. Enguany es va haver de conformar amb la setzena posició a la classificació general, però va aconseguir revalidar el títol en la categoria femenina. “Estic molt contenta perquè cap dona ha pogut acabar set vegades i molt pocs homes poden dir. A més en les darreres quatre participacions he pogut ser entre els vint primers”, va explicar al final de la prova. “Acabar la setzena es pot veure com una cosa normal, però és molt complicat assolir aquesta posició pel gran nivell que hi ha”, va afegir.

laia dakar

Cotxe

El molinenc Xavi Foj, és el pilot espanyol amb més participacions en el Ral·li Dakar, amb un total de vint-i-set. L’equip Fojmotorsport Coopertires –Toyota Land Cruiser 150- va finalitzar en la trentena posició a la classificació general i va ocupar el quart lloc a la categoria T2 (no va poder igualar la segona posició de l’any passat). El pilot destacava que “dos incidents amb les bateries va disminuir considerablement les opcions de podi”. Foj va tenir com a copilot Nacho Santamaría i com a cap de mecànics en cursa Quim Rodón.

foj dakar

Camió

D’altra banda, el camió MAN dels santfeliuencs Jordi Juvanteny i Enric González, que formaven equip també amb l’incombustible Jose Luis Criado, van acabar en la trenta-unena posició de la classificació general de camions. A més, van ser segons en la categoria 6x6, però no van poder revalidar el títol de Producció i finalment es van haver de conformar amb el tercer lloc. “Vam anar al Dakar amb la il·lusió del primer dia, però amb un any més d’experiència. No busquem res de nou i només van pensar a competir i passar-ho bé”, va manifestar Juventeny.