El Dakar 2017 tornarà a tenir representació baixllobregatina

Laia Sanz (moto), Xavi Foj (cotxe) i Jordi Juvanteny (camió) participaran de nou a la mítica prova de motor

Divendres passat es va donar a conèixer el recorregut de la mítica prova de motor, el Dakar. Entre els participants hi haurà una important representació baixllobregatina tant en motos, com en cotxes i en camions.

Laia Sanz torna a la prova per intentar revalidar de nou el títol assolit les últimes edicions en categoria femenina. La de Corbera de Llobregat participarà amb una KTM Model 450 Rally Replica. Cal recordar que Sanz va acabar l’any passat en quinzena posició de la classificació i primera en dones. La seva millor posició va ser fa dos anys amb un novè lloc a la general. Ha participat en sis edicions.

El molinenc Xavi Foj, un dels més torna al Dakar amb més il·lusió que mai. De fet és un dels veterans de la prova. Serà la seva vint-i-setena participació on espera millorar la 31a posició que va aconseguir l’any passat a la classificació general. Cal recordar que en en els darrers dos anys va acabar sotscampió de la categoria T2 i T3 respectivament. També ha estat campió en la categoria T2 el 2011, 2012 i 2013. Tindrà com a copilot l’argentí Ignacio Santamaria. Enguany pilotarà un Land Cruiser Toyota i prendrà part a la categoria T2.2 (dièsel).

14666121 1142776439145751 7318138255264010137 n

Un altre dels grans veterans del Dakar és Jordi Juvanteny. El de Sant Feliu de Llobregat participarà en la modalitat de camions i tindrà com a copilot Jose Luis Criado i com a mecànic el també santfeliuenc Enric González. Pilotarà un camió Man model TGA 26.480 i participarà en la clase T4.1 (camions de sèrie). Cal destacar que ha aconseguit la primera posició en la categoria 6x6 en sis ocasions i la seva millor classificació a la general va ser l’any 2001 amb la setè lloc. Serà la seva vint-i-cinquena participació en el Dakar.

14508058792942

Radiografia

La cursa, que tindrà sortida a Asunción (Paraguai) i arribada a Buenos Aires (Argentina), es disputarà entre el 2 i el 14 de gener i constarà de dotze etapes de competició més una jornada de descans a La Paz (Bolivia) -en total els participants hauran de fer 9.000 quilòmetres-. El més cridaner del recorregut és que la meitat d’etapes se celebraran per sobre dels 3.000 metres, amb alguns trams que superaran els 4.000 metres.Principio del formulario Entre els 316 vehicles inscrits hi haurà 146 motos, 83 cotxes, 50 camions i 37 quads. Els 491 participants en la carrera procedeixen de 59 països diferents, dels quals 42 són espanyols (16 en motos, 17 en cotxes, vuit en camions i un en quad).