Els amfitrions van guanyar i estaran a la final

Martorell i Castelldefels jugaran la final de la Lliga Catalana EBA 2016

Els del Baix Llobregat Nord es van imposar al Mollet per 70 a 79, mentre que els grocs van guanyar el Grup Barna per 82 a 76

El Complex Esportiu Can Vinader de Castelldefels va ser l’escenari ahir 1 de novembre de les semifinals de la XXXV Lliga Catalana EBA, que va comptar amb la participació de dos equips de la nostra comarca. El BC Martorell Solvin i el BBA Castelldefels van poder guanyar els seus respectius partits i es van classificar per a la final (la seu i la data de la final encara està per determinar).

A la primera semifinal, el BC Martorell-Solvin es va imposar a Recanvis Gaudí CB Mollet per 70 a 79 (13-26, 18-17, 20-22 i 19-14). El partit se li va posar molt de cara a l’equip d’Adrià Alonso en el primer quart. A partir dels cinc minuts va aconseguir una diferència important que va mantenir fins al final de l’enfrontament. La màxima diferència martorellenca va ser de 18 punts (22-40). David Jofresa fou el màxim anotador dels baixllobregatins amb 18 punts. A més, el rebot també va ser del BCM (33/45).

D’altra banda, a la segona semifinal, el BBA Castelldefels va vèncer al Grup Barna per 82 a 76 (30-21, 22-18, 10-23 i 20-14). Els grocs van aconseguir manar en el lluminós a la primera part (al descans 52-39). A la represa, se’ls va complicar el partit i, fins i tot, el conjunt de Barcelona es va col·locar amb un avantatge de cinc punts. Finalment un parcial en els darrers deu minuts de 20 a 14 va decidir el duel pels d’Artigot. El domini del rebot fou local (40/36), així com un major encert des de la línia de tres. Cal destacar l’aportació del castelldefelenc Jordi Boronat (18 punts).