La Cursa de Muntanya Mitja del Castell arriba a la tercera edició

Imprimeix

S’espera la participació d’unes 500 persones que recorreran una distància de 23,6 quilòmetres

Tot és a punt per a la celebració aquest diumenge 16 d’octubre de la Cursa de Muntanya Mitja del Castell, que enguany arriba a la seva tercera edició. Segons els seus organitzadors, l’associació esportiva CorreCATagafo, la cursa “està organitzada per corredors per a corredors” i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol.

El recorregut és de 23,6 quilòmetres amb uns 1.100 m de desnivell positiu (7,5% asfalt, 30% pista i 62’5% corriols) i es desenvoluparà pel Parc Natural de Collserola. La cursa començarà a les 9 del matí i el temps màxim per completar-la és de 3 hores i 45 minuts. L’any passat s’hi van inscriure en les diferents categories uns 500 corredors i corredores (el màxim que permet el Consorci del Parc Natural de Collserola) i hi van col·laborar uns 150 voluntaris. Les mateixes xifres que s’esperen aquest any. La meta s’establirà a la plaça del Castell de la localitat, l’edifici més emblemàtic del poble, una fortalesa medieval mil·lenària.

La prova atlètica té una voluntat solidària, ja que part dels diners de les inscripcions es destinaran a Càritas. A més, els dies previs a la cursa atlètica s’han recollit aliments per al banc de la Creu Roja.

Escola de trail

Des de l’organització s’està treballant perquè aquesta competició esdevingui una activitat de referència al Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona entre els amants i les amants del trail. Un esport que els últims anys ha guanyat molts adeptes. Un dels projectes paral·lels al de la cursa és crear una escola de trail per a nens i nenes del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: Aj. El Papiol