Divuitena corona per a la corberenca Laia Sanz

La pilot de KH-7 i KTM Enduro Factory Racing es va proclamar campiona del món d’enduro femení.

Laia Sanz va aconseguir el seu cinquè títol consecutiu d’enduro femení que passarà a engrossir les vitrines de la seva casa, al costat dels 13 trofeus de campiona del món de trial; gens menys que 18 corones en total en el seu palmarès! Cap dona ha aconseguit més que ella al món del motor.

La pilot de KH-7 i l'equip KTM Enduro Factory Racing ha hagut d'emprar-se a fons per guanyar el Gran Premi de França, que es va disputar a Cahors. Després de veure's superada a la primera cursa per Maria Franke, Laia Sanz va sortir a per totes. Volia el campionat i, encara que li valia amb acabar segona gràcies als 4 punts d'avantatge que els treia a Franke i a Jane Daniels, volia aconseguir-ho guanyant l'última prova de la temporada, com així ha estat.

14102763 1115489115194263 8727223506921716811 n

Sanz ha vist aviat que el triomf seria cosa d'ella i Franke. Ambdues han fet vibrar al públic amb una lluita tancada i unes diferències en les seves cronos han tornat a ser irrisorias. I per a mostra, un botó: al final de la tercera especial només els separaven 19 centenes. Però Laia ha seguit esprement el seu KTM 350 EXC-F fins a derrotar a l'alemanya, que finalment ha acabat segona a 5.68 segons. Daniels ha creuat la meta en tercer lloc, a 2 minuts 10 segons i 69 centenes de Sanz.

"Hem estat tota la carrera lluitant amb temps molt igualats. Sabia que Franke aniria molt fort així que he estret més que ahir. Al final, guanyar així, amb emoció i una gran lluita, ha estat molt bonic. Estic molt contenta pels 18 títols i pel cinquè d’enduro, sobretot perquè ha estat un any difícil i puc estar satisfeta d'haver-ho fet bé als moments de major pressió", celebra la pluricampiona.

D'aquesta manera, la de KH-7 li ha donat la volta a una temporada que es va complicar des del principi per a ella, amb un segon, dos tercers llocs i una sola victòria en les quatre primeres carreres. Però Laia Sanz ha tornat a demostrar que mai es rendeix i ha tancat el tram final del campionat amb tres victòries i un segon lloc.

14264133 1116313755111799 5029286854136885674 n

"Ha estat la temporada més difícil i disputada que he tingut fins ara. Després d'un inici en el qual tot em va ser advers, crec que he estat molt fort psicològicament i això m'ha permès arribar al final depenent de mi. No ha estat fàcil perquè després de Finlàndia i Suècia vaig arribar a veure'm sense el títol. Es van ajuntar massa coses: després del Dakar i els ral·lis d'Abu Dhabi i de Qatar no havia pogut entrenar, tenia moto nova i no havia tingut temps d'adaptar-me a ella... però després tot va tornar a la normalitat. Vaig poder preparar les carreres d'Euskadi i vaig ser coneixent millor la nova moto, amb la qual em sento molt millor", assegura.

Classificació del mundial de Enduro Femení:

1. Laia Sanz (KTM) 144 punts

2. Maria Franke (KTM) 137 p.

3. Jane Daniels (Husqvarna) 135 p.

 

Redacció / Fotos: Laia Sanz

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix