Ignacio Àvila canvia de modalitat esportiva i es passa al ciclisme

Cornellà, Viladecans, Esplugues i Esparreguera, als Jocs Paralímpics

Imprimeix

Avui comença la competició per a cinc esportistes –natació, atletisme, ciclisme i tennis de taula- de la nostra comarca.

A més de la nedadora castellvinenca Núria Márques, hi ha altres esportistes de la nostra comarca que participaran en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro (Brasil), que comencen avui dimecres.

És el cas de l’atleta cornellanenca Maria del Carmen Paredes, que competirà en la prova dels 1.500 metres i a la marató. Mentrestant, l’espluguí Ignacio Àvila (amb deficiència visual), ja té experiència en Jocs Paralímpics. De fet, té dues medalles com a atleta: plata en 4x400 a Sidney 2000 i bronze en 1.500 a Pequín 2008. Però els de Rio de Janeiro, que comencen seran els primers que disputi com a ciclista. Prendrà part en persecució en velòdrom, prova del quilòmetre en velòdrom, contrarrellotge i prova en ruta.

D’altra banda, el palista esparreguerí Jordi Morales –foto principal- buscarà la seva tercera medalla paralímpica, després d’aconseguir el bronze individual a Bejing 2008 i l’argent per equips a Londres 2012. Morales, que actualment resideix a Sant Andreu de la Barca i ocupa la cinquena posició del rànquing mundial en la classe 7, és tot un veterà en els Jocs Paralímpics. Va estrenar-se quant només tenia 14 anys a Sidney 2000, i posteriorment va participar en els d’Atenes 2004, Bening 2008 i Londres 2012.

A més, la ciclista viladecanenca Beatriz Gómez, que competirà en la modalitat de tàndem amb la barcelonina Pepi Benítez, participarà per primer com en uns Jocs Paralímpics. Les dues ciclistes fa un any que entrenen juntes: la Pepi ja sap el que és penjar-se al coll una medalla paralímpica i la Beatriu espera ansiosa el metall.

Redacció / Foto: Jordi Morales – Ignacio Àvila