Andreu Simón i Erica Gumbau guanyen la 29a Cursa de l’Alba

Els guanyadors de la 3a Marató de Montserrat van ser Albert Pujol i Zuriñe Frutos.

Collbató va acollir, un any més, la Marató de Montserrat i la Cursa de l'Alba Gran Premi Inverse. Albert Pujol i Zuriñe Frutos es van proclamar campions de la 3a Marató de Montserrat, mentre que Andreu Simon i Erica Gumbau es van imposar a la 29a Cursa de l'Alba sota la fina pluja i la boira que han cobert Montserrat.

Màxima emoció

La Marató de Montserrat va aplegar gairebé uns 300 corredors. Una prova atlètica que va obrir les Sky Series de les Skyrunner National Series, Spain, Andorra & Portugal després d'un any d'absència. La sortida va ser molt ràpida i Albert Pujol es va posar al capdavant des del començament de la cursa. Per darrere Ernest Ausiró i Pol Rodríguez intentaven no perdre’l de vista però el ritme imposat per Pujol era inabastable. Ausiró va aconseguir desenganxar-se de Pol Rodríguez però va pagar l'esforç i no va poder mantenir molta estona la segona posició. En els últims quilòmetres, Albert Pujol va marcar el ritme i van creuar junts la línia de meta tot i que la victòria va ser per a Pujol amb un temps de 4h01’29’’. Pol Rodríguez va fer el mateix crono i Ernest Ausiró va acabar en tercer lloc amb 4h15’15’’.

dscf1439

En categoria femenina el guió ha estat semblant amb Zuriñe Frutos prenent la davantera ja en l'ascens al Monestir de Montserrat i lluitant per obrir forat respecte a les seves perseguidores. Per darrere Celia Tajada i Rosa Valls s'intercanviaven posicions i a poc a poc s'anaven acostant a Frutos. A prop del descens final Rosa Valls va aconseguir arribar a Zuriñe Frutos i semblava que es jugarien la victòria a una carta però Valls no va poder mantenir el ritme i va sucumbir davant l'alabesa. A Collbató, Zuriñe Frutos va celebrar la victòria amb un magnífic registre de 5h03’19’’, superant en només 34 segons a Rosa Valls. Celia Tajada va completar el podi (5h20’26’’).

Revalida el títol

A la Cursa de l'Alba, Andreu Simon, campió en l'edició de 2015, va sortir amb la intenció de revalidar el triomf i no va fallar sent el més ràpid a coronar Sant Jeroni, el cim del massís de Montserrat i ser l'únic corredor capaç de baixar de les dues hores, amb un crono final d’1h58’40’’. José Manuel Granadero es va haver de conformar amb la tercera posició a favor de Miki Solé, que el va superar en els quilòmetres finals i va creuar la meta en 2h00’35’’. Granadero va entrar amb un registre de 2h00’54’’. En fèmines el domini d'Erica Gumbau va ser total i igual que Simon va coronar Sant Jeroni en primera posició alçant-se amb la victòria amb un registre de 2h43’06’’. La segona posició va ser per a Sandra Castellanas amb 2h45’58’’ i la tercera Sonia Cruz amb 2h50’04’’.

La trentena edició de la Cursa de l'Alba i la IV de la Marató de Montserrat es disputaran el diumenge 14 de maig del 2017.

Redacció / Fotos: La Cursa de l’Alba