El santfeliuenc Jordi Juvanteny es corona en el ral·li Dakar 2016

El santfeliuenc va guanyar en les categories de producció i 6x6, mentre que el molinenc Xavi Foj va acabar segon en cotxes de sèrie, i la corberenca Laia Sanz fou quinzena en motos.

Jordi Juvanteny, va acabar el Dakar 2016 amb una victòria inèdita. I és que el pilot santfeliuenc amb el seu company José Luis Criado –formen tàndem des de l’any 1995- van guanyar, per primera vegada, el ral·li en la categoria de producció al volant del seu camió Man i integrant l'equip KH-7 Epsilon Team. A més de la primera posició en Producció, l'Epsilon Team també es van proclamar campions en la categoria 6x6, en la qual el santfeliuenc ja acumula tretze victòries. En la classificació general, el seu camió es va col·locar en la trentena posició. Juvanteny i Criado també poden presumir de ser el segon millor camió de la classificació general format només per dos integrants dels quatre que han aconseguit completar la cursa, sobre un total de 41.

Sotscampió

D’altra banda, el molinenc Xavi Foj -foto-, amb el seu Land Cruiser 150, va finalitzar en segona posició de la categoria de cotxes de sèrie (T2) en el Dakar 2016. Només va ser superat per Nicolas Gibon, de l’equip oficial Toyta Autobody. El molinenc, que formava tàndem amb Nacho Santamaria, van ocupar una meritòria trenta-quatrena posició de la general. Segons explica Foj “la cursa ha estat molt ràpida i hem estat capaós d’adaptar-nos a una situació que no ens afavoria. Tot i això estic molt satisfet de la meva segona posició, ja que la competició ha tingut uns rivals extraordinaris.”

Objectiu assolit

Laia Sanz va tornar a acabar el Ral·li Dakar per sisena vegada consecutiva. La pilot de Corbera de Llobregat del KH-7 i el KTM Factory Ral·li Team va demostrar novament que els impediments han de ser gegantescs per privar-la d'aconseguir la meta. Aquesta vegada, ni tan sols unes angines i un esquinç de clavícula van poder evitar que pugés al podi de Rosario com a millor dona en motos -per sisena vegada- i en quinzena posició absoluta. "Acabar entre els 15 primers ha estat el meu objectiu, El nivell aquest any ha estat brutal, però sobretot perquè ha estat una carrera molt ràpida. Això em fa ser optimista perquè sé que puc estar més amunt", explica Sanz.

Redacció / Foto: Laia Sanz - Xavi Foj – Jordi Juvanteny