La Portals 2016 homenatjarà l’exciclista professional Marino Lejarreta

Imprimeix

L’edició d’aquest any canviarà de format i, per tant, la prova atlètica se celebarà a l’octubre coincidint amb la Caminada Popular de Collbató.

La Portals 2016 presenta importants novetats per l’edició d’enguany. El Club Esportiu La Taca canvia de format. Així, el dia 9 d’abril se celebrarà al matí la Pedalada Solidària i a la tarda s’organitzarà una xerrada-taula rodona (al tancament de la present edició encara estava per decidir el tema). Mentrestant, el dia 10 d’abril es farà La Portals BTT, que enguany arriba a la seva setena edició. La marxa ciclista ha esdevingut una de les rutes clàssiques en mountain bike per la seva bellesa i la singularitat del paisatge a tocar del massís de Montserrat. Cal recordar que els 1.500 participants recorreran els portals d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar i Esparreguera. El recorregut serà d’uns 59 quilòmetres.

En aquesta edició de La Portals es retrà homenatge a Marino Lejarreta. L’exprofessional basc, que ha vestit la samarreta del Novostil-Helios, Teka, Alfa Lum, Alpilatte Olmo, Seat Orbea, Caja Rual i Once, va aconseguir com al seu èxit més important guanyar la Volta a Espanya l’any 1982, però també ha estat guanyador d’una etapa del Tour de França (1990) i dues etapes del Giro d’Itàlia. La presentació de l’edició d’enguany es farà el pròxim 10 de febrer a Can Casas (El Bruc).

D’altra banda, La Portals A Peu, organitzada per l’entitat 4000peus Associació Excursionista de Collbató, canvia de data i finalment no coincidirà amb la de bicicleta. Així finalment està previst que es faci l’octubre coincidint amb la Caminada Popular que s’organitza cada any al municipi. Serà la quarta edició i tindrà un recorregut -no confirmat encara per l’organització- d’uns 44 quilòmetres amb un desnivell de 1.900 metres.

Redacció / Foto: Diario Vasco