El castelldefelenc Marcel Granollers guanya el seu segon títol a Gstaad

El castelldefelenc va guanyar l’Open de Gastaad (Suïssa) en derrotar a la final el madrileny Fernando Verdasco per 6-4, 3-6 i 6-3. Granollers puja d’aquesta manera dotze posicions en el rànquing de l’ATP (des de la posició 45 fins la 33). Tres anys després de donar la sorpresa en conquistar el seu primer títol a Houston, el tennista va tornar a assaborir el triomf conquistant el segon títol de la seva carrera. Granollers es va mostrar “increïblement feliç. Aquesta victòria és molt important per a mi perquè vaig guanyar el meu primer torneig el 2008, que va ser una mica inesperat, i tres anys més tard he tornat a guanyar. Aquest triomf demostra la feina que he fet en aquest temps”.

Un èxit que ni de bon tros esperava Granollers quan va arribar a Gstaad, sense haver-se entrenat durant la setmana anterior, per culpa d'unes molèsties al braç que arrossegava des del torneig de Wimbledon. "A poc a poc m'he anat sentint millor i he acabat jugant el meu millor tennis", deia el tennista barceloní, de 25 anys, que abans de vèncer a Verdasco (tennista amb el qual va formar parella en l'eliminatòria de quarts de final de Copa Davis en què Espanya va guanyar a Estats Units) es va desfer del suís Stanislas Wawrinka i el rus Iujni.

Granollers es converteix en el sisè jugador espanyol que guanya un torneig aquest any i el vuitè que inscriu el seu nom a Gstaad, succeint a Almagro que el va guanyar l'any passat. Abans que ells havien triomfat a Gstaad Andrés Gimeno (72), Emilio Sánchez (87), Sergi Bruguera (92-93-94), Albert Costa (96 i 99), Fèlix Mantilla (97) i més recentment Àlex Corretja (98, 00 i 02).

Texte: Marçal Fontanals / AC - Fotos: Reuters