La Festa de Santa Creu d’Olorda de Molins, el 19 de setembre

Imprimeix

Serà el sisè any consecutiu i estarà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull.

Per sisè any consecutiu, la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i les parròquies de Sant Bartomeu de la Quadra i de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei convoquen una trobada a Santa Creu d’Olorda. Una trobada que se celebrarà el pròxim dissabte 19 de setembre, posterior al dia de la festa de l'Exaltació de la Santa Creu (14 de setembre), titular de la parròquia, en la qual actualment no se celebra culte de forma habitual.

L’esdeveniment consistirà en la missa solemne, presidida aquest any pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, i concelebrada pels preveres i diaques de les parròquies de la rodalia. A continuació hi haurà audició i ballada de sardanes amb música enregistrada, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei.

La història

Recordem que la parròquia de Santa Creu d'Olorda està documentada des del 1032, i que van ser sufragànies de Santa Creu les esglésies de Sant Bartomeu de la  Quadra i Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, creades posteriorment i que no van esdevenir parròquies independents fins a l'any 1867 i 1824 respectivament. El temple actual, malgrat les successives transformacions, conserva l'estructura romànica original. Amb motiu de la supressió del terme municipal de Santa Creu d'Olorda l'any 1915, es va incorporar a l’Arxiprestat de Sarrià, al qual pertany actualment (civilment pertany a Barcelona des de l'annexió municipal de Sarrià l'any 1920); els llibres parroquials es custodien a la parròquia de Sant Vicenç. Des d'aleshores també hi ha hagut lligams entre Sarrià i Santa Creu, sobretot per l'atenció pastoral, l'Associació Excursionista Els Blaus de Sarrià, etc. I amb Molins de Rei el lligam continuà sobretot amb la celebració del tradicional Aplec el dilluns de Pasqua, organitzat per la Joventut Catòlica, del 1920 al 1976. L'últim capellà encarregat de l'església de Santa Creu d'Olorda va ser mossèn Ignasi Armengou, que també era rector de Sant Bartomeu de la Quadra, actualment jubilat.


Redacció / Foto: Arxiu