La Festa de Santa Creu d’Olorda de Molins, el 19 de setembre

Serà el sisè any consecutiu i estarà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull.

Per sisè any consecutiu, la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i les parròquies de Sant Bartomeu de la Quadra i de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei convoquen una trobada a Santa Creu d’Olorda. Una trobada que se celebrarà el pròxim dissabte 19 de setembre, posterior al dia de la festa de l'Exaltació de la Santa Creu (14 de setembre), titular de la parròquia, en la qual actualment no se celebra culte de forma habitual.

L’esdeveniment consistirà en la missa solemne, presidida aquest any pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, i concelebrada pels preveres i diaques de les parròquies de la rodalia. A continuació hi haurà audició i ballada de sardanes amb música enregistrada, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei.

La història

Recordem que la parròquia de Santa Creu d'Olorda està documentada des del 1032, i que van ser sufragànies de Santa Creu les esglésies de Sant Bartomeu de la  Quadra i Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, creades posteriorment i que no van esdevenir parròquies independents fins a l'any 1867 i 1824 respectivament. El temple actual, malgrat les successives transformacions, conserva l'estructura romànica original. Amb motiu de la supressió del terme municipal de Santa Creu d'Olorda l'any 1915, es va incorporar a l’Arxiprestat de Sarrià, al qual pertany actualment (civilment pertany a Barcelona des de l'annexió municipal de Sarrià l'any 1920); els llibres parroquials es custodien a la parròquia de Sant Vicenç. Des d'aleshores també hi ha hagut lligams entre Sarrià i Santa Creu, sobretot per l'atenció pastoral, l'Associació Excursionista Els Blaus de Sarrià, etc. I amb Molins de Rei el lligam continuà sobretot amb la celebració del tradicional Aplec el dilluns de Pasqua, organitzat per la Joventut Catòlica, del 1920 al 1976. L'últim capellà encarregat de l'església de Santa Creu d'Olorda va ser mossèn Ignasi Armengou, que també era rector de Sant Bartomeu de la Quadra, actualment jubilat.


Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix