Laia Sanz i Francesc Gutiérrez, setzens a les 24 Hores de Barcelona

La de Corbera de Llobregat va haver de superar la segona part de la cursa automobilística amb forts dolors en el peu dret per una lesió.

Laia Sanz i Francesc Gutiérrez van superar el repte de les 24 Hores de Barcelona amb una excel·lent nota i després de protagonitzar una remuntada de gairebé cinquanta posicions en la dura prova de resistència que es va celebrar aquest passat cap de setmana en el Circuit de Barcelona Catalunya. L’equip KH-7, únic en la història de l’automobilisme espanyol format per només dos pilots, va acabar en setzena posició i en la segona plaça de la seva categoria, amb 610 voltes completades.

opada inicial

Un contratemps a l'inici de la prova i una dolorosíssima lesió en un peu de la pluricampiona de motos han condicionat la carrera dels pilots de KH-7. No han pogut finalitzar dins del top 10 ni repetir victòria a la classe A3T, però això no entela la seva brillant participació: han remuntat 48 posicions, una proesa tenint en compte que en aquesta edició de les 24 Hores hi ha hagut més participants que l'any passat (74 van prendre la sortida), amb 28 cotxes GT3, de categoria molt superior i més potents que el SEAT León Cup Racer del duo català.

Topada inicial

La mala fortuna va provocar que, amb prou feines començada la prova, un cotxe rival s'abalancés contra el vehicle dels pilots de KH-7 i trenqués els suports de la roda posterior dreta. Laia Sanz va entrar en boxes per reparar-ho i es va reincorporar a pista amb vuit voltes perdudes, en la 64ª plaça. Tant ella com Francesc Gutiérrez van assumir llavors el repte de remuntar posicions, malgrat l'intens dolor que Laia Sanz ha sofert durant la nit en el dit gros del seu peu dret, que es va destrossar en 2012 en una carrera d’enduro i que ara li ha tornat a causar problemes. Tots dos han anat escalant esglaons en la classificació general fins a arribar a la 16ª plaça final i la segona de la seva categoria.

"Ha estat un repte molt dur però crec que ens hem sabut sobreposar molt bé a les dificultats, al toc, al problema amb el peu... l'equip ha estat molt ràpid en boxes, Francesc ha empès fort i el cotxe ha anat genial. Ha estat una bogeria, però hem pogut acabar i crec que fer-ho només amb dos pilots té molt mèrit, encara que no hàgim aconseguit el top 10”, explica Laia Sanz. "El del cop és una llàstima perquè comencem la carrera a contra corrent i hem hagut d'estar tota l'estona empenyent per remuntar. El més dur ha estat la nit perquè ha començat a doldre-me molt el peu que em vaig lesionar fa tres anys. No sé el que ha passat, potser s'ha desprès alguna estella de l'os, però al final del relleu no aguantava el dolor i havia d'afluixar. Per això, hem hagut d'escurçar una mica l'últim relleu de la carrera per poder fer-ho a bon ritme, ja que ens jugàvem la segona posició de la categoria", afegeix.

Redacció / Foto: Laia Sanz

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix