Francisco Chacón: “Vull millorar la vida de les persones”

El ja expresident del CBF Viladecans Sports s’ha passat a la política on, des de fa uns mesos, exerceix com a regidor delegat del Districte III i de la Xarxa d’Innovació Esportiva

Francisco Chacón, un dels històrics del bàsquet català, ha deixat recentment la presidència del CBF Viladecans Sports. Ha estat després de vint-i-dos anys al capdavant d’una de les entitats esportives més importants de la nostra comarca i del país. El fins ara mandatari del club ha iniciat un nou projecte personal en el món de la política desenvolupant tasques de regidor delegat del Districte III i de la Xarxa d’Innovació Esportiva.   

65789780 10217832509261045 5292365320399355904 n

Tanca una etapa de vint-i-un anys… deixa molts records no?

Efectivament, després de vint-i-dos anys em queden molts records. Sobretot el record de veure créixer a la gent tan esportiva com personalment i la satisfacció que has fet una labor educativa i esportiva durant tot aquest temps. Més de dues dècades on hi ha hagut molts moments, tant positius com negatius. Em quedo amb el record que han passat excel·lents persones. Algunes encara segueixen amb nosaltres. A més vam iniciar un projecte esportiu i el temps ens ha donat la raó, ja que la igualtat de gènere ha d’existir. Penso que hi ha d’haver esport per a la dona sense deixar de costat els nois. Els polítics s’han adonat que el suport i actuacions que han fet durant tots aquests anys han valgut la pena.

El CBF Viladecans Sports va ser una de les entitats pioneres en l’esport exclusiu femení…

De fet, a Viladecans hi havia molt poc esport femení i l’aparició de l’entitat va ser una empenta a la ciutat. A més, dins d’una labor social vam crear els casals d’estiu i dins d’aquests venien tan nenes com nens i finalment, amb el temps, vam acabar creant també una secció masculina.

Deixa el CBF Viladecans Sports entre els millors clubs de bàsquet del país. Suposo que estarà orgullós de la tasca realitzada?

La veritat és que estic orgullós, però considero que no només ha estat un treball meu sinó de molta més gent. Marxo content veient que l’entitat està en un moment de fortalesa i que seguirà creixent en un futur proper. Una persona pot gestionar, però si darrere no hi ha persones amb ganes i il·lusió és molt complicat.

Marxa però deixa gent de la seva confiança…

És una continuïtat dins de la junta directiva. Sónia Pascual és la nova presidenta, una referent i una de les persones més carismàtiques tant al club com a la ciutat. Durant el període que queda de mandat serà la persona encarregada de dirigir el club amb un grup de persones molt competents. Tothom l’estima i té les idees clares. A més ella va ser una de les dues jugadores que van començar a l’entitat i la coneix perfectament. Marxo però encara que estigui en el món de la política sempre estaré disposat a donar un cop de mà.

IMG 5740

De l’esport a la política. Un canvi radical no?

El que em coneix sap que trobo a faltar el que he fet durant tots aquests anys. Què m’ha impulsat a prendre aquesta decisió? Doncs senzillament la confiança que ha tingut l’alcalde de la ciutat amb mi. A més, la bona acollida de la resta dels components del partit també ha estat un punt a favor.  

L’ampli bagatge que té com a president d’una entitat, pot ser beneficiós per a la tasca que ha començat com a regidor?

De fet una de les meves funcions està en l’àmbit esportiu, i això serà important. Tinc amplis coneixements que em permetran establir una comunicació més fluida amb persones i entitats.  

Quina valoració de la seva entrada com a regidor?

L’entrada ha estat bona. Sóc una persona que li agrada escoltar molt i confiar amb la gent. Abans d’entrar ja hi havia un grup de treball i m’estic sorprenent perquè hi ha un gran grup humà. Estic content que em permetrà seguir treballant amb il·lusió.

0F4A5840

Quins projectes té dins de les seves funcions?

En l’àmbit esportiu hi ha un projecte de crear una xarxa amb entitats i persones per mantenir el contacte, per millorar el dia a dia de les entitats i per compartir idees i projectes. En el districte vull treballar amb totes les associacions, entitats i amb la ciutadania per millorar la vida de les persones.

Ser regidor del Districte III no és fàcil perquè és un barri exigent…

És un districte gran però a la vegada estic content perquè a mi el que m’agrada estar en contacte amb la gent i compartir amb ells.

Redaccció / Fotos: CBFVS

© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix