Berta Velasco: “Assolir l’Eurocopa ha estat una gran satisfacció”

La jugadora internacional de l’AE Penya Esplugues reconeix haver sentit una gran responsabilitat en jugar el Campionat d’Europa perquè considera que estaven representant tantíssimes jugadores i clubs que des de feia molts anys batallaven per tenir una competició oficial

Una vegada passades les celebracions per l’històric triomf de l’Eurocopa 2019 de futbol sala femení vestint la camiseta de la selecció espanyola, la capitana del sènior femení de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, parla dels seus reptes i de les seves il·lusions. La internacional catalana reconeix haver sentit una gran responsabilitat en jugar l’Eurocopa perquè considera que estaven representant tantíssimes jugadores i clubs que des de feia molts anys batallaven per tenir una competició oficial.

Berta amb la Copa dEuropa Foto de AEPE

Berta Velasco, de 30 anys, una de les fixes en les convocatòries de la selecció espanyola dels últims anys, juga d’ala i és esquerrana. Reconeguda com a millor jugadora de la temporada 2017-18 per les jugadores de tots els equips de futbol sala femení, va ser guardonada també per tercera temporada consecutiva com a millor jugadora a la Gala de les Estrelles del Futbol Català.

Què vas pensar quan vas tenir clar que Espanya s’enduia la primera Eurocopa de la història?

Tenir la possibilitat de viure en primera persona l’experiència de participar en la primera Eurocopa era un repte molt il·lusionant i a la vegada una gran responsabilitat, ja que estàvem representant tantíssimes jugadores, clubs... que han lluitat per poder arribar a tenir una competició oficial. Poder aconseguir l’objectiu de l’Eurocopa ha estat una gran satisfacció i alegria.

Què representa guanyar l’Eurocopa per al futbol sala femení, en general, i per a tu, en particular?

Crec que pel futbol sala femení espanyol el fet d’haver obtingut el títol reflecteix el bon nivell que hi ha a la lliga espanyola, alhora també ha servit per promocionar i donar a conèixer a molta gent aquesta disciplina esportiva. Són molts els mitjans de comunicació que per primera vegada han mostrat interès pel futbol sala femení. Esperem que aquest interès es mantingui al llarg del temps i no només quan hi hagi esdeveniments d’aquest calibre.

Per mi més que el fet de guanyar, que òbviament és tot un honor, em quedo amb l’experiència viscuda. Poder compartir pista amb aquestes grandíssimes jugadores i tot l’staff tècnic ha estat un autèntic privilegi.

gondomar1 Foto de Sefutbol

La final va ser molt intensa. Amb molta pressió a la pista i a les grades.Com la vau afrontar?

Amb molta tranquil·litat. Érem molt conscients de tot el que havíem treballat. Portàvem els deures fets i teníem plena confiança en totes i cada una de les companyes, així com en el treball en equip. Vam tenir la sort que el partit es va posar de cara ben aviat i això també ens va facilitar les coses.

Quina ha estat la clau del triomf a l’Eurocopa?

Han estat un conjunt de diversos factors. D’una banda, fa temps que des de la federació s’està treballant molt bé i, tot i haver-hi hagut canvis en la direcció de la selecció, s’ha seguit la mateixa línia de treball. De l’altra, la confiança que teníem en cada una i en l’equip. També que hem estat una pinya, tant dins com fora la pista. Hem sabut aportar cada una el nostre gra de sorra totes a una i sense que ningú pretengués sobresortir sobre la resta. I per últim, i el que considero ha estat una de les grans claus de l’èxit, és que hem sabut gaudir al màxim de l’experiència i ens hem divertit entrenant, jugant partits, fent cafès...

portada gondomar 0 Foto de Sefutbol

Després de quinze dies de concentració amb la selecció, dels partits i de les celebracions, has tornat a la disciplina del teu club. Quins són els teus objectius amb l’A.E. Penya Esplugues?

L’objectiu no deixa de ser el d’afrontar cada cap de setmana com si fos l’últim partit, tenint present competir cada cap de setmana per intentar obtenir un resultat positiu que ens permeti aconseguir una bona classificació al final de la temporada i poder jugar la Copa.

Redacció / Fotos: AE Penya Esplugues-RFEF

© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix