Anna Muniesa i Marta de los Riscos, campiones d’Espanya sub 20

Les dues jugadores juguen actualment a l’Associació Esportiva Penya Esplugues de futbol sala femení

L’AE Penya Esplugues compta amb dos campiones d’Espanya després que la Selecció Catalana guanyés el títol nacional de seleccions autonòmiques en la categoria sub 20 de futbol sala femení. Es tracten d’Anna Muniesa i Anna de los Riscos.

FCFCAT

FCFCAT 2

La jove portera de l’AE Penya Esplugues, Anna Muniesa (Barcelona, 2000) explica que “s’ha endut una alegria molt gran”. De fet ja va ser campiona d’Espanya amb la selecció sub 21 l’any passat. Amb la selecció espanyola sub 18 va aconseguir la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de la Joventut 2018 celebrats a Buenos Aires.

Anna Muniesa 2

Què significa per una esportista com tu poder guanyar el Campionat d’Espanya?

Una alegria molt gran. Sempre és un orgull vestir la samarreta de la selecció catalana i ha estat un campionat molt especial pel grup que hem format, el pavelló on s'ha jugat la fase final i que es disputés els mateixos dies que el campionat sub 17.

Quines són les coses que us han fet guanyar?

Crec que la clau ha estat el treball en els entrenaments i que moltes de les jugadores ja havíem competit en algun altre campionat juntes. Això ha fet que ens entenguéssim bé a pista i no comencéssim des de zero. També ha estat un grup que ha treballat amb molta il·lusió i ganes.

Què t’emportes? què et quedarà de l’experiència d’aquest campionat amb la sub 20?

La satisfacció d'haver aconseguit el nostre objectiu i el record d'un equip lluitador que no ha donat una pilota per perduda, que ha estat actiu dintre i fora de la pista, que ha celebrat cada gol i que quan una companya ho ha necessitat ha estat allà per ajudar-la.

Anna Muniesa

Quins són els objectius de la temporada a partir d’ara amb la Penya Esplugues?

Millorar els meus punts dèbils per poder aportar el màxim a l'equip i intentar estar entre les 8 primeres posicions a final de temporada per poder jugar la Copa.

Què representa per tu el futbol sala?

Una part molt important de la meva vida, ja que li dedico moltes hores. Per a mi el més important és que gaudeixo de cada minut que estic a pista i mentre segueixi així no m'importarà fer els sacrificis que calguin per seguir millorant i gaudint de més oportunitats com aquest campionat d'Espanya o com poder jugar a la Penya Esplugues.

D’altra banda, la pivot Marta de los Riscos (Barcelona, 1999), tanca la seva etapa amb la selecció catalana amb un títol. De los Riscos, que destaca l’autoexigència i la il·lusió de les jugadores, ja va ser campiona amb la sub 21 l’any passat. Amb la selecció espanyola, després d’haver competit amb la sub 17, la temporada passada va debutar amb la selecció absoluta al Torneig de l’Amistat de Moscou.

RISCOS SUB20

Què significa per una esportista com tu poder guanyar el Campionat d’Espanya?

Quines són les coses que us han fet guanyar?

És un orgull poder defensar els colors de la selecció catalana. És una experiència increïble que em serveix per seguir creixent. Em fa veure que tot esforç té la seva recompensa. Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que han confiat en mi i han estat amb mi dia rere dia. Crec que en tot moment hem sigut un equip molt unit, constant i lluitador. Aquest any he coincidit amb jugadores amb les quals porto molts anys jugant i era una motivació extra per aconseguir el campionat. Però, em quedo amb l'actitud, l'autoexigència, les ganes i la il·lusió de cada una de les jugadores.

Què t’emportes? què et quedarà de l’experiència d’aquest campionat amb la sub 20?

M'emporto a dotze companyes extraordinàries i un cos tècnic meravellós que han fet d'un somni una realitat. En ser l'últim campionat on puc participar, em queda l'alegria d'haver fet bé la feina i tanco la meva etapa a la selecció catalana de la millor manera possible, amb molts bons records i moltes alegries.

Quins són els objectius de la temporada a partir d’ara amb la Penya Esplugues?

A nivell de grup, entrar a Copa. A nivell individual, seguir aprenent i creixent com a jugadora.

DzCw zaWkAAewmR

Què representa per tu el futbol sala?

És un estil de vida. Duc 10 anys jugant-lo i crec que transmet molts valors, com el treball en equip, el respecte o la companyonia. Em permet relacionar-me amb gent que

Redacció/AE Penya Esplugues / Fotos: FCF-AE Penya Esplugues

© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix