Rocío García: "La cultura estarà en el centre de les polítiques públiques"

Imprimeix

La candidata socialista al Parlament va visitar alguns dels equipaments culturals de Molins de Rei juntament amb l’alcalde i va reivindicar la necessitat que la Generalitat inverteixi en el municipi

La candidata al Parlament, Rocío García, i l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, van visitar alguns equipaments culturals de la ciutat i van reivindicar la necessitat de que la Generalitat inverteixi en el municipi.

L'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va agrair la visita de la candidata a diputada al Parlament, Rocío García, per poder comentar projectes del municipi i sobretot parlar de "tot allò que Molins té pendent amb la Generalitat de Catalunya". En aquest sentit, Paz ha recordat que "estem davant un govern que ha deixat d'esquena els ajuntaments del país, de tots els colors. Des de deixar de finançar les places d'infants fins a deixar de tenir un pla únic d'obres i serveis per Catalunya" i per tant "una Generalitat que porta una dècada perduda". Per això, Paz ha declarat que és urgent "passar pàgina, com diu Salvador Illa, i iniciar una nova etapa de lleialtat i col·laboració muta entre el govern i els ajuntaments". "No hi ha millor candidat per entrar en aquesta cogovernança que Salvador Illa" va dir.

EtzGcfeWQAct59Q

EtzGcfhWgAMDWvc

L'alcalde es va referir al projecte de la llar d'avis per a Molins de Rei i a la reconversió del Palau de Requesens en el futur centre d'Art i Cultura del Renaixement. Referent a la residència Paz va recordar que "l'ajuntament ha estat disposat a assumir fer tot l'equipament, però necessitem el compromís de la Generalitat per l'assignació de les places públiques. Un compromís que sabem que Illa està disposat a fer". Paz va destacar la inversió del municipi en equipaments culturals com la recuperació de l'edifici del Molí per a la nova biblioteca, amb finançament zero per part de la Generalitat. I del Palau va recordar que "estem davant una gran oportunitat, amb un projecte no només molinenc sinó de repercussió comarcal i de país. Un projecte que ja ha tingut una bona acollida a Europa. Des de Molins demanem que la Generalitat també faci seu aquest projecte. Esperem que amb el Salvador trobem aquesta sensibilitat i podem tirar endavant aquesta gran oportunitat".

EtzGcfdXIAYH8gw

D’altra banda, la candidata, Rocío García, va afirmar que el govern de Salvador Illa treballarà la reconstrucció sanitària i la reconstrucció econòmica, "és imprescindible que la Generalitat atengui a tots els sectors afectats per les restriccions i les mesures de seguretat. Aquest país ha de reprendre la seva força econòmica i mirar cap al futur". En referent a la trobada a Molins de Rei, García va destacar que "amb la biblioteca impulsada per l'ajuntament perquè comprovem de nou que la Generalitat no ajuda als municipis ni tampoc a la cultura, ja que no inverteix per posar en marxa equipaments culturals de nivell".

EtzGcffWgAEstmD

La cornellanenca va assegurar que "els municipis han de rebre ajuda des de la Generalitat per projectar el patrimoni i la cultura que és també projectar la seva economia i cohesionar socialment el territori, amb un impuls en l'àmbit turístic". Per això va insistir que hem de recuperar memòria i treballar per avançar de la mà de la cultura" i va assegurar que "el PSC, Salvador Illa, posarà la cultura en el centre de les polítiques públiques."

Redacció / Fotos: PSC-Baix Llobregat