ERC proposa un pla ferroviari per millorar la connexió metropolitana

Imprimeix

Segons el candidat republicà, Pere Aragonès, l'objectiu és aconseguir connectar els municipis situats en un radi màxim de 50 quilòmetres de Barcelona de manera que els usuaris puguin arribar a la capital catalana en un temps aproximat de 30 minuts

El candidat d'ERC a la Generalitat, Pere Aragonès, va proposar ahir dilluns un pla d'infraestructures bàsicament ferroviàries per millorar la connexió dels municipis metropolitans situat a menys de 50 quilòmetres de Barcelona, perquè puguin accedir a la capital en uns 30 minuts.

Segons Aragonès, ERC desitja assumir el repte per a la pròxima legislatura d'aprovar un “ambiciós pla d'infraestructures ferroviàries” acompanyat d'un reforç del transport públic per carretera i de l'aposta pels nous mitjans de “mobilitat elèctrica i sostenible”. Pel que fa al pla d'infraestructures ferroviàries, ha precisat que l'objectiu passa per aconseguir connectar els municipis situats en un radi màxim de 50 quilòmetres de Barcelona de manera que els usuaris puguin arribar a la capital catalana en un temps aproximat de 30 minuts.

Aragones 1440x808

Ha estimat el cost total del pla d'infraestructures en uns 2.700 milions d'euros i ha posat l'accent en la necessitat de fomentar “la mobilitat elèctrica”, entre altres motius, ha dit, per procurar “reduir la contaminació atmosfèrica” i pensar el país “en clau territorial.”

Pel que fa a “la reconciliació del món metropolità amb la resta del país”, el candidat d'ERC vol millorar “l'accés a les telecomunicacions” i prosseguir “el desplegament de la fibra òptica” per tot el territori català. S'ha mostrat convençut, en aquest sentit, que millorant la interconnexió amb Barcelona, i també les telecomunicacions en tota Catalunya es poden reduir problemes com el 'de l'accés a un habitatge digne' per part de la població catalana.

Pròxims actes

D’altra banda, dimecres 10 de febrer (19.30h) se celebrarà un nou acte republicà encara que per YouTube. Participarà l’exdiputat a Madrid, el cornellanenc Joan Tardà, així com la també cornellanenca Pura Velarde, de la FAVBaix. Moderarà el debat el diputat santandreuenc Jordi Albert.

A més, avui dimarts 9 de febrer (19h), ERC-Baix Llobregat celebrarà el seu acte central a la Sala Margarida Xirgu de Castelldefels. L’acte polític serà transmès pel canal YouTube. Hi participaran Elisenda Alemany, Jordi Albert, Marta Espona i Jordi Maresma.

Redacció / Fotos: PSC-Baix Llobregat