El ministre de Consum visita el Parc Agrari del Baix Llobregat

Imprimeix

Segons Alberto Garzón “no cal “anticipar-se ni fer càbales sobre escenaris hipotètics i futuribles sobre un tripartit, ja veurem el que diu la ciutadania”

El número dos de la llista d'En Comú Podem el 14F, Joan Carles Gallego, va dir estar “preocupat” per què el conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, o l'expresident de la Cambra de Barcelona i número tres de JxCat, Joan Canadell, es converteixin en alts càrrecs en un hipotètic Govern. Així ho ha assenyalat aquest durant una visita al Parc Agrari del Baix Llobregat al costat del ministre de Consum, Alberto Garzón.

gazon 3“Estem preocupats per algunes propostes que es comencen a escoltar”, va afirmar Gallego en relació a la intenció del candidat del PSC, Salvador Illa, de nomenar Lucena vicepresident econòmic si és president de la Generalitat després de les eleccions catalanes del 14 de febrer. Gallego es va referir en aquests termes també a la possibilitat que Canadell es converteixi en conseller d'Economia si JxCat aconsegueix tornar a governar perquè, ha asseverat, engegarien “infraestructures innecessàries. Creiem que ni Lucena ni Canadell poden liderar un projecte de transformació econòmica en aquest país i que (els seus nomenaments) posarien en perill models com el del Parc Agrari perquè farien una aposta de grans infraestructures innecessàries en aquests moments.”

garzon 4

Va apostar així per consolidar el model del Parc Agrari en contraposició a l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona: “Cal articular Catalunya de forma més equilibrada. No necessitem desenvolupar l'aeroport del Prat, sinó una xarxa aeroportuària que tingui en compte també el de Girona i el de Reus”, va assenyalar.

El PP i Luis Bárcenas

D’altra banda, el ministre de Consum, Alberto Garzón, va asseverar que considera “creïble” la versió de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, segons la qual hauria negociat amb el PP actual, i ha opinat que, encara que “entén l’estratègia del partit de desvincular-se dels antics dirigents, és impossible d'acceptar-la. El PP és el mateix des de fa molt temps.”

garzon 2

Garzón també va recordar que l'actual líder del partit, Pablo Casado, va ser cap de gabinet de l'expresident José María Aznar i secretari de Comunicació de Mariano Rajoy, per la qual cosa, al seu entendre, encarna “el PP d'avui i el d'ahir”, quan Bárcenas “era exdirigent.”

“El PP és el mateix de fa molt temps i ara anem a veure quin tipus de profunditat existia en aquestes clavegueres internes, mitjançant les quals es robaven diners al conjunt de la ciutadania en benefici propi”, va afegir.

El ministre de Consum també va advocar aquest diumenge per no “anticipar-se” ni “fer càbales sobre escenaris hipotètics i futuribles” després que el candidat del PSC el 14F, Salvador Illa, hagi rebutjat la possibilitat d'un tripartit: Ja veurem el que diu la ciutadania. L'important ara és que presentem les nostres propostes”. Garzón va expressar d'aquesta forma després del cop de porta d'Illa a un tripartit amb els comuns i ERC, una possibilitat que, a parer seu, encara pot materialitzar-se. “No ens anticipem, queden encara sis dies de campanya, set per a les eleccions, i n'hi ha prou temps perquè la gent faci una reflexió sobre matèria substantiva”, va afegir.

Redacció / Fotos: Comuns Baix Llobregat