Navarro critica el poc suport, d'ajudes i la deixadesa amb el tercer sector

Imprimeix

La diputada del grup parlamentari de Ciutadans i candidata a les eleccions de Catalunya es va reunir a Cornellà amb entitats del tercer sector per escoltar les seves reivindicacions i traslladar-los les propostes

La diputada del grup parlamentari de Ciutadans i candidata a les eleccions de Catalunya del pròxim 14 de febrer, Blanca Navarro, van visitar Cornellà de Llobregat per reunir-se amb dues associacions del tercer sector. Daniel Martínez, portaveu del grup municipal de Cs Cornellà i també candidat a les eleccions pels taronges va fer d'amfitrió a la reunió amb l'Associació de Famílies amb nens i nenes amb Dificultats d'Aprenentatge a Catalunya AFDA i l'Associació de Familiars d'Alzheimer Baix Llobregat AFA. Blanca Navarro va desacatar que: "ens han explicat la falta de suport i d'ajudes de l'administració i la deixadesa del Govern de la Generalitat. Compten amb tot el suport de Ciutadans i el compromís de què impulsarem iniciatives perquè rebin l'atenció que necessiten." 

EtiHKyGXMAE8Ejn

AFA és una associació sense ànim de lucre que neix de la inquietud d'un grup de pares i mares amb l'objectiu d'ajudar, donar suport i posar en contacte, els tres pilars que consideren bàsics en el tractament de les Dificultats Específiques de l'Aprenentatge (DEA): les famílies, els centres educatius i els professionals de l'educació. Per altra banda, AFA és una entitat sense ànim de lucre nascuda el 1994 amb l'objectiu de donar suport i millorar la qualitat de vida de tots els afectats per la malaltia d'Alzheimer. Les associacions han traslladat la necessitat d'una detecció precoç, ajuda contra l'abandonament escolar i la unificació de diagnòstics.

EtiaPO7XUAA1zdf

Navarro va destacar també que "des del Grup Parlamentari de Ciutadans s'han presentat durant la legislatura diferents resolucions amb l'objectiu d'atendre a aquestes demandes dels més vulnerables". Entre elles, la Proposta de Resolució sobre l'adopció de mesures urgents per atendre els alumnes amb paràlisi cerebral i altres necessitats d'educació especial i la Proposta de Resolució sobre el reforç del model d'atenció als alumnes amb necessitats educatives essencials, entre d'altres.

Al seu torn, Daniel Martínez va explicar als membres de les associacions el treball de Ciutadans a la ciutat de Cornellà. Mitjançant diverses mocions presentades en el Ple municipal, la formació vol mostrar el seu compromís i dedicació amb els més vulnerables. En paraules de Martínez: "hem pogut veure la situació en la qual es troben aquestes associacions que gràcies al seu esforç i la voluntat aconsegueixen moltes vegades pal·liar la falta de suport de l'administració, amb enginy i reinventant-se. Actualment, i amb la pandèmia ens han relatat l'abandonament que han sentit i com, així i tot, han continuat donant suport als malalts i les seves famílies." 

Redacció / Fotos: Ciutadans