Àngels Chacón afirma al Prat que “el PDeCAT ja és al Parlament”

Imprimeix

La candidata del partit demòcrata va defensar l’economia productiva del territori i es va mostrar en contra de l’impost de successions i de patrimoni

La candidata del PDeCAT a les eleccions autonòmiques, Àngels Chacón, va celebrar el resultat del sondeig 'flaix' del CIS publicat ahir dijous, segons el qual el partit obtindria un 1,5% dels vots en els comicis del 14 de febrer. “El PDeCAT ja és al Parlament de Catalunya”, va dir la cap de llista de la formació en un acte de campanya a l'Auditori Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat. Tot i això, l'exconsellera d'Empresa i Coneixement ha reconegut que queda “la meitat del trajecte” per aconseguir que prop del 40% dels indecisos “facin confiança” al PDeCAT i el partit pugui ser «clau” en el pròxim Govern. Per altra banda, la candidata va reclamar deixar de dir “simplicitats i demagògies” respecte als impostos de successions i patrimoni i reduir la pressió fiscal per fer Catalunya més competitiva.

EtaRvQCWQAMt7f0

Chacón va assegurar que Catalunya es juga “moltíssim” a les pròximes eleccions i va defensar l'economia productiva del territori. La candidata va reiterar l'oposició del partit a l'impost de successions i l'impost de patrimoni i va demanar “deixar de dir simplicitats i demagògies” i conèixer els casos “de veritat”. Chacón va assegurar al Prat de Llobregat que Catalunya és un territori de petites i mitjanes empreses i va fer una crida a recuperar els valors de “l'esforç i l'estalvi per generositat intergeneracional.”

La intervenció de la cap de llista del partit ha estat molt centrada en la recuperació de l'economia productiva per generar riquesa i l'aposta per la competitivitat de Catalunya. Chacón ha assegurat que les empreses estrangeres tenen en compte diversos factors a l'hora d'apostar per un territori. En concret, es va referir al desenvolupament de l'economia productiva, l'ecosistema empresarial, el talent, les infraestructures, la fiscalitat o la burocràcia.

EtaRuu3XEAEYp0

“Alguns, com la CUP, parlen de nacionalitzar empreses o incrementar impostos. Això sona i és conegut a l'hora de decidir on s'implementa una empresa productiva”, va lamentar. L'exconsellera d'Empresa i Coneixement va advertir que la major càrrega fiscal suposa la pèrdua de competitivitat i inversions i ha reclamat una rebaixa dels impostos.

Mobilitat
La número set del partit per Barcelona, Sílvia Fuster, va defensar una “mobilitat sostenible”, amb una aposta pel vehicle elèctric i una xarxa viària “més eficient i útil”. Així mateix, ha defensat el desenvolupament d'una llei catalana pel canvi climàtic per reduir l'emissió de gasos.

Captura de pantalla 2021 02 05 a las 12.05.25

D’altra banda, Fuster va assegurar que l'Àrea Metropolitana de Barcelona té un teixit industrial “molt potent” i va reclamar plans sectorials per una “ràpida” recuperació econòmica i laboral de l'activitat. “Diem ben clar que no donarem suport a un partit que vulgui vetar les grans empreses de Catalunya”, va afirmar en referència implícita a la proposta de JxCat de vetar a les companyies de l'Ibex35 de la contractació pública de la Generalitat.

Redacció / Fotos: PDeCAT