L’Ajuntament de Cornellà organitza la II Jornada de Formació Professional

Imprimeix

El municipi baixllobregatí és una de les ciutats pioneres a Catalunya en la posada en marxa de la formació Professional Dual amb instituts de referència com l’Esteve Terradas o el Miquel Martí i Pol.

El Citilab de Cornellà de Llobregat acollirà el pròxim 16 d’abril la II Jornada de Formació Professional de la ciutat. ‘Fent Ponts’. Al llarg del matí tots els agents vinculats a la Formació reglada Professional de la ciutat i experts de diferents sectors posaran en comú les actuacions que s'estan duent a terme amb l'objectiu d'apropar el camp de la formació i el sector empresarial.

Amb l'organització d'aquesta trobada, el municipi vol fer del foment de l'FP una estratègia de ciutat, tot teixint complicitats i aliances entre el món educatiu i el sector empresarial del territori, per millorar la competitivitat, les potencialitats i la qualitat de vida dels seus habitants.

A la inauguració de la jornada participaran Antonio Balmón, alcalde de Cornellà; Felip Puig, conseller d’empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Plana gerent de serveis d’educació de la Diputació de Barcelona; Xavier Casares, president del Consell Català de Formació Professional; Ramon Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet i Josep Francí, director de les Delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Jornada s’estructurà entorn de tres àmbits concrets que s’articularan sota la fórmula de taules rodones:

- La primera (10-11h) analitzarà el mercat laboral des de la perspectiva de les competències professionals i personals i comptarà amb les intervencions d’Ángeles Tejada, directora de Public Affairs de Randstad i Clara Prat, directora de l’Àrea de Formació i Desenvolupament de Persones de System Institut.

- La segona (11.30-12.30h) posarà l’accent en l’orientació de competències sota les experiències de Marta Colomer, consultora en els àmbits social, educatiu i d’empresa; i Bengonya Gasch, directora de la Fundació El Llindar. També s’abordarà un cas en el sector de la restauració amb les ponències de Carmina Solà-Morales, presidenta de la Fundació La Carena i Rosa López, copropietària i cap de servei del restaurant Mirador de Sant Just Desvern.

- La tercera taula rodona (12.30h) abordarà com fer valdre l’experiència laboral, mitjançant les modalitats desenvolupades des de diferents àmbits i que comptaran amb l’anàlisi de Ferran Castrillo, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals; Eloísa Anglada, directora de l’Institut Catala de Qualificacions Professionals i Isabel Gutiérrez, cap de la Secció d’Ordenació i Certificació del Servei de Qualificació Professional.

La cloenda de la Jornada es farà a les 13.30h, amb la intervenció de Josep Mª Pérez, director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament i Rocío García, tinenta d’alcalde de Polítiques de Ciutadania de Cornellà de Llobregat.

Primera Mostra dels Ensenyaments

Amb l’objectiu d’oferir l’ampli ventall de propostes formatives a la ciutat per als joves, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitza, el pròxim 17 d’abril, la I Mostra dels Ensenyaments de Cornellà de Llobregat ‘APROPA’, que tindrà lloc a l’entorn del Citilab, tant a l’interior com a l’exterior, entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

La Mostra dels Ensenyaments serà un espai de difusió, informació i orientació on l’alumnat, família i qualsevol ciutadà podrà assistir a xerrades i realitzar qualsevol consulta als expositors, sobre Cicles Formatius de Grau Mitjà, Cicles Formatius de Grau Superior, estudis universitaris, formació d’adults, idiomes, accés a la Universitat i formació complementària no formal. Constarà d’una part didàctica i informativa, amb xerrades i exposicions i una altra pràctica amb tallers sobre diferents àmbits. Un total de 16 expositors, amb representants d’escoles, universitats i instituts al darrere, s’instal·laran a la zona exterior del Citilab per oferir informació i assessorament als assistents sobre les diferents opcions formatives existents a Cornellà.

Redacció / Foto: Arxiu