Aposta gavanenca per una nova estratègia econòmica de la ciutat

Imprimeix

L’Ajuntament i les empreses locals la dissenyaran junts en una iniciativa que es desenvoluparà al llarg dels pròxims vuit mesos.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presentar aquesta setmana el procés participatiu a una cinquantena d’empresaris per elaborar un programa de compromís i accions que contribueixin a desenvolupar el potencia de Gavà com a ciutat de negocis.

Tres fases

El procés es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’allargarà fins al 4 de juny, s’elaborarà una diagnosi de la realitat del parc empresarial a través d’una enquesta virtual en què les empreses valoraran qüestions sobre infraestructures i serveis. La segona fase començarà amb la presentació dels resultats de la diagnosi i la creació de quatre grups de treball dinàmics per presentar millores. Aquests grups seran: Junts per fer Gavà més atractiu; Junts per fer créixer les empreses de Gavà; Junts per atraure més empreses a Gavà, i Junts per fomentar el talent de Gavà. Aquests grups presentaran les seves propostes el 18 de juny.El 13 de juliol s’obrirà la tercera i última fase en què es prioritzaran les accions que es portaran a terme.

Un procés que ha tingut el tret de sortida en un acte en què l’alcaldessa Raquel Sánchez ha demanat a una cinquantena d’empresaris de la ciutat la seva participació activa: “Ens hem de marcar l’objectiu de posar en valor i projectar la realitat i el futur econòmic de Gavà, la nostra ciutat, el territori que ens uneix. Volem sumar perquè ciutat i empreses, ciutat i treballadors configurem junts l’estratègia econòmica de Gavà i, amb ella, els punts forts de la promoció econòmica de la ciutat i els trets definitoris de la marca Made in Gavà”.

Tres fases

El procés es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’allargarà fins al 4 de juny, s’elaborarà una diagnosi de la realitat del parc empresarial a través d’una enquesta virtual en què les empreses valoraran qüestions sobre infraestructures i serveis. La segona fase començarà amb la presentació dels resultats de la diagnosi i la creació de quatre grups de treball dinàmics per presentar millores. Aquests grups seran: Junts per fer Gavà més atractiu; Junts per fer créixer les empreses de Gavà; Junts per atraure més empreses a Gavà, i Junts per fomentar el talent de Gavà. Aquests grups presentaran les seves propostes el 18 de juny. El 13 de juliol s’obrirà la tercera i última fase en què es prioritzaran les accions que es portaran a terme.

Doble compromís

Aquest procés participatiu implica un doble compromís. L’Ajuntament es compromet a implementar les millores que proposi l’empresariat. L’alcaldessa també ha presentat algunes propostes concretes: “Millorar el funcionament, manteniment i l’estat general dels polígons, impulsar la implantació de la fibra òptica i modificar la normativa urbanística per facilitar noves activitats i flexibilitzar algunes rigideses actuals”. Sánchez ha afegit que “el paper de l’Ajuntament s’ha de centrar a garantir les condicions i els entorns òptims per al desenvolupament de l’activitat productiva, evitant els excessos d’intervencionisme. Hem de potenciar l’autoresponsabilitat empresarial. I s’ha de plantejar una nova política econòmica i industrial a una escala més gran que superi els límits administratius locals”.

Per la seva banda, les empreses es comprometen a enriquir i validar la diagnosi municipal i a posar en valor les oportunitats del territori, aportar noves idees i a participar en la millora del posicionament de Gavà com a referent econòmic de l’Àrea Metropolitana i del conjunt de Catalunya. Així mateix, també contribuiran a difondre la marca “Made in Gavà” entre clients i proveïdors per afavorir la implantació de nous projectes empresarials.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà