Augmenta l’ocupació hotelera i dels apartaments a la comarca

Imprimeix

Les tarifes als establiments hotelers del Baix Llobregat van disminuir, i les dels apartaments van continuar augmentant el 2014.

Excel·lent balanç de l’ocupació hotelera i dels apartaments al Baix Llobregat durant el 2014. Segons l’Observatori de Turisme del Baix Llobregat es va registrar un increment de quatre punts percentuals amb una ocupació del 61,5% en els hotels, mentre que en els apartaments, aquest increment va ser de dos punts percentuals (situant-se en el 59% del total de l'oferta).

D’altra banda, les tarifes als establiments hotelers de la comarca van disminuir, en canvi, en els apartaments van continuar augmentant. Mentrestant, la mitjana de nits d'estada dels clients dels hotels i apartaments de la comarca és de dos nits.

Procedència dels clients

La distribució de la procedència del client dels establiments hotelers és la mateixa entre estrangers i nacionals. En els apartaments, en canvi, predomina el client estranger (57% del total de la seva ocupació). Respecte el 2013 cal destacar l'increment del client madrileny (augmenta un punt percentual i representa el 16% del total de l'ocupació espanyola) i britànic (creix 0,4 punts percentuals i representa el 10,8% del total de l'ocupació estrangera) en els hotels del Baix Llobregat. En els apartaments destaca l'increment del client madrileny (creix 3 punts percentuals i suposen el 18% del total de l'ocupació espanyola), britànic (creix gairebé en 3 punts percentuals i suposen el 10% del total de l'ocupació estrangera).

Reserves

La reserva directa, amb un 47,7% del total, va ser el principal canal dels hotels i 50,9% del total de reserves dels apartaments, mentre que els clients individuals fou el principal segment d'ocupació als hotels (66,6% del total) i apartaments (91,7% del total). A diferència del 2013 augmenta la reserva de grups i mitjançant les centrals externes en els establiments hotelers.

Redacció / Foto: Arxiu