Les entitats vicentines rebran formació sobre la reforma fiscal

L’Ajuntament organitza el pròxim dilluns 9 de febrer una sessió formativa a l’edifici municipal del Molí dels Frares.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ofereix a les entitats del municipi formació sobre la nova reforma fiscal. Així, l’edifici municipal del Molí dels Frares acollirà una sessió a partir de les 18 hores i anirà a càrrec de l’associació de voluntariat Xarxanet.org. Entre d’altres coses, s’informarà del nou formulari 347 que les entitats han de presentar a Hisenda durant el mes de febrer. D’altra banda, el consistori també ha contractat els serveis d’una gestoria perquè doni suport a totes les entitats que ho desitgin.

El 24 de novembre de 2014, el Consell de Ministres va aprovar la Reforma Fiscal, segons la qual les entitats han d’emplenar un nou document, el 347, per a la declaració de la renda. Aquest model s’ha de presentar de manera electrònica, mitjançant la signatura digital d’una persona jurídica. Si no es presenta, es pot donar el cas que l’entitat aparegui com a deutora a Hisenda i això pot privar-la d’accedir a subvencions públiques.

Impost de societats

D’altra banda, la reforma fiscal elimina els supòsits que fins ara eximien les entitats de declarar l’impost de societats, el qual serà d’obligat compliment el juliol de 2016. Així significa que des de gener de 2015, les entitats han de fer un pressupost anual i han de portar al dia la seva comptabilitat, declarant tots els moviments econòmics. Igualment, han de donar compte d’aquesta informació davant de les seves assemblees. En línies generals, els ingressos que tingui l’entitat han de quedar equilibrats amb les despeses. Si al final de l’any hi ha beneficis, l’entitat estarà obligada a pagar l’impost de societats, equivalent al 25% del seu pressupost.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix