Set municipis fan pinya per impulsar conjuntament l’activitat econòmica

Imprimeix

Han signat un conveni on l’àrea d’empresa de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts farà les prospeccions a totes les localitats per tal de potenciar i revitalitzar el teixit empresarial del territori.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i els sis alcaldes de La Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Cervelló, Pallejà i Vallirana han signat aquest matí, a la Casa de la Vila, un conveni de col·laboració per a la realització de prospecció d’empreses dels polígons industrials i empresarials del territori. La iniciativa busca compartir ofertes de feina resultants de la prospecció i la promoció d’activitats empresarials que puguin beneficiar tots els municipis adherits a aquest acord. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, mitjançant l’àrea d’empresa de la regidoria d’Ocupació i Empresa, serà l’encarregat de realitzar la prospecció d’empreses dels polígons dels municipis signants i els altres ajuntaments es comprometen a acompanyar al tècnic de l’Ajuntament en les visites a les empreses del seu propi municipi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha assegurat que aquest acord és “una fórmula que agrupa a tots i que ha de permetre compartir informació, coneixement, contactes i expectatives d’atraure inversions i que, a més, aquestes inversions arrelin al conjunt d’aquest territori” i ha afegit que “esperem que pugui ser una bona experiència i creiem que pot ser un element que ens ajudi a crear nous àmbits de col·laboració o enfortir els existents.”

Objectius

L’objectiu d’aquest conveni és, en gran mesura, afavorir la creació de llocs de treball i fomentar l’activitat econòmica i empresarial del territori. Els ajuntaments signants han pactat donar a conèixer a la resta de municipis les ofertes de feina que, fruit de la prospecció realitzada, no puguin ser cobertes pel propi municipi. Alhora, amb l’objectiu de mantenir la inversió en el territori, els ajuntaments signants es comprometen també a facilitar a la resta les peticions d’espais industrials que hagin formulat empreses interessades a invertir al territori i que no puguin ser cobertes pel propi municipi.

Col·laboració i benefici comú

La iniciativa, proposada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, neix de la voluntat de realitzar una tasca comuna de coneixement del teixit productiu del territori, després que la crisi hagi transformat substancialment l’activitat empresarial del territori. Aquesta col·laboració entre ajuntaments veïns busca generar accions que permetin que iniciatives empresarials amb voluntat d’establir-se al territori no s’escapin per falta de coneixement dels espais buits o d’empreses que puguin complementar-se amb l’activitat que arriba. Amb aquesta prospecció empresarial a nivell supramunicipal, es pretén articular múltiples actuacions que puguin beneficiar a tots els municipis de la zona.

L’objectiu de l’acord és, per tant, conèixer la situació de les empreses, detectar els principals actors en la creació d’ocupació i saber les necessitats d’espai, comunicacions i tecnologia que requereixen i en les quals pot participar l’administració local. D’altra banda, aquesta iniciativa perquè permetrà a les empreses, a través de la figura del prospector, identificar un canal de comunicació àgil amb el consistori i canalitzar les seves demandes i inquietuds.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts