Es posen en marxa dos programes d’inserció laboral a Pallejà

Imprimeix

Un total de 45 persones participaran en aquests projectes que intenten donar eines als aturats per ajudar-los a incorporar-se al mercat de treball.

L’Ajuntament de Pallejà ha signat recentment dos convenis per a dur a terme programes d’acompanyament social i laboral que seran finançats amb fons municipal. L’acord ha estat possible gràcies al treball de les regidories de Serveis Socials i Promoció Econòmica que tenen el repte d’intentar reduir l’atur al municipi.

El primer conveni s’ha signat amb la cooperativa Drecera SCCL, amb la intenció de donar suport als joves de la població per tal que tinguin més possibilitats d’accedir a un lloc de treball. El programa està adreçat a un total de 15 nois i noies de 16 a 24 anys que estiguin en situació d’atur. Entre les accions a desenvolupar es preveu oferir formació sobre la utilització de noves tecnologies de la informació i la comunicació així com realitzar un acompanyament d’aquest col·lectiu en la seva incorporació al mercat de treball.

El consistori pallejanenc també ha signat un segon conveni amb Insercoop SCCL. El seu programa està adreçat a una trentena de persones en situació d’atur i amb dificultats socioeconòmiques. En aquest cas, la intenció és donar eines als participants per ajudar-los a incorporar-se en el mercat de treball així com optimitzar les seves capacitats per a mantenir la feina i consolidar-la. Entre les accions a desenvolupar hi ha previst fer una diagnosi de la seva orientació professional, oferir formació sobre el desenvolupament de competències i fer entrevistes de seguiment individuals.

Redacció / Foto: Arxiu