Sant Boi, capdavanter en rapidesa en el pagament de factures

Imprimeix

El termini mig de pagament de l’Ajuntament a proveïdors ha passat de 50 a 20 dies en dos anys.

L’Ajuntament de Sant Boi és un dels pocs consistoris al Baix Llobregat que està pagant les factures als seus proveïdors en un termini mitjà de vint dies. Un termini que és sensiblement inferior al que estableix la normativa, i és el resultat d'un important esforç organitzatiu que s'ha concretat des de finals de 2011 en la informatització i la racionalització del sistema de recepció, tramitació i pagament de factures. Aquest nou sistema és més còmode per als proveïdors perquè permet tramitar la factura des de casa o l'oficina estalviant temps i desplaçaments. També és més fiable, ja que es minimitza el risc de demores i pèrdues.

Avui dia, el 75 % de les factures (sobre un total aproximat de 8.000) 'viatgen' i es tramiten electrònicament mitjançant la htpp://*santboi.cat**pàgina web de l'Ajuntament, sense cap intervenció del paper. A més, s'ha establert un dia de pagament setmanal, quan abans el termini de pagament era mensual.

En l'actual context de l'economia, la rapidesa a l'hora de pagar és una ajuda per a autònoms i empreses que tenen dificultats per obtenir crèdits de les entitats financeres.

Redacció / Foto: Arxiu