Sant Esteve camina cap a una economia sostenible

Ja té l’informe estratègic de la Diputació de Barcelona, una prediagnosi que vol aportar coneixement per a la presa de decisions al voltant de les polítiques, estratègies i actuacions per al desenvolupament econòmic local.

 

La Diputació de Barcelona, des de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, ha elaborat l'informe estratègic de Sant Esteve Sesrovires, una prediagnosi que vol aportar coneixement per a la presa de decisions al voltant de les polítiques, estratègies i actuacions per al desenvolupament econòmic local. El treball pretén ser útil per a la definició de la visió i objectius estratègics. En aquest sentit aporta informació relativa a previsions, exercicis prospectius i models de desenvolupament.

Aquest document forma part de les eines d'assistència que l'Oficina Tècnica d'Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (OTEDE) de la Diputació de Barcelona posa a disposició de les entitats locals per a l'observació del territori, la realització de processos de planificació estratègica i l'organització del desenvolupament. Es tracta d'un dels recursos que integren el Catàleg de Serveis que aquesta corporació ofereix als ens locals, i el poden sol·licitar els municipis de menys de 20.000 habitants fins al 30 de setembre de 2015.

Les seves principals conclusions apunten la necessitat de:

  • elaborar una estratègia per a la millora dels polígons d'activitat econòmica (PAE);
  • valoritzar el paisatge cultural del conjunt de l'àrea territorial, promovent la utilització social i econòmica del patrimoni cultural;
  • intervenir per a la continuïtat industrial amb èmfasi al manteniment de les empreses existents i l'enfortiment de les cadenes productives;
  • capacitar les persones aturades i avançar en les qualificacions formatives i professionals amb concertació;
  • anticipar el potencial de l'economia verda per al futur, estimulant l'ocupació verda, la simbiosi industrial i l'ecoinnovació.

L'estudi inclou el tractament de les diferents dimensions del desenvolupament local sostenible (territori, economia, societat i governança) i n'ofereix una anàlisi intencionada consistent en una visió panoràmica, una síntesi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats), la relació d'aspectes crítics i un avanç d'elements per a l'estratègia.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix