L’Ajuntament de Sant Vicenç i la Fundació Alícia promouran el producte agrícola de proximitat

Imprimeix

Amb aquest acord de col·laboració es posaran en contacte pagesos, restauradors, empreses, escoles i instituts, entre altres col·lectius, per treure el màxim profit del producte local.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Fundació Alícia han tancat un acord de col·laboració per promoure el producte agrícola de proximitat i treure’n el màxim profit. Una delegació del consistori baixllobregatí encapçalada per l’alcalde, Oriol Junqueras, va visitar la fundació al Mont Sant Benet (Sant Fruitós del Bages), on s’investiga com fer cuina sana i sostenible per a tota la població. Es treballa, per exemple, en investigacions per millorar els menjars de determinats pacients hospitalaris o s’assessora en investigació i desenvolupament a la petita i mitjana empresa.

Aquesta iniciativa implicarà un treball interdisciplinari entre pagesos, restauradors, escoles, diferents col·lectius del municipi i la mateixa Fundació Alícia amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç. Inclourà sessions formatives per als pagesos i restauradors en les mateixes instal·lacions de la fundació i també el fet de treballar en la base d’un receptari que tingui com a protagonista el producte agrícola que s’està cultivant als horts de Sant Vicenç i a poblacions veïnes.

“Sant Vicenç dels Horts té moltes potencialitats, tant agràries com comercials i de restauració, i també poden jugar un paper molt important les escoles i els instituts, amb formació en àmbits que tenen sortida professional com la cuina i l’economia agrària”, va explicar Junqueras, i va afegir que “hem de saber posar-ho en valor i aprofitar-ho i segur que des de la Fundació Alícia ens poden ajudar.”

Presents a la Mostra Comercial i Agrícola

En aquest sentit, membres de la Fundació Alícia estaran presents a la 31a Mostra Comercial i Agrícola del municipi que tindrà lloc els dies 24 i 25 de gener amb un show cooking, on es prepararan receptes en directe a l’espai dedicat a la degustació, a la plaça de Lluís Companys. La idea és fer partícip al públic de tot el treball realitzat aquell dia i en les setmanes prèvies de formació. Aquest tipus de col·laboració s'estendrà al llarg de l'any amb diverses actuacions que es planificaran conjuntament amb la fundació, l'Ajuntament i diversos col·lectius del municipi.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts