Es posarà en marxa una nova iniciativa per als aturats de Sant Boi

Imprimeix

El programa Eskala està dirigit a persones entre 18 i 30 anys i preveu la formació en l’ús de les eines TIC i la creació d’una plataforma en línia pròpia.

L’Ajuntament de Sant Boi posarà en marxa el pròxim gener el programa Eskala d’entrenament i coaching professional. Una iniciativa adreçada als joves de la ciutat entre 18 i 30 anys que estiguin a l'atur i vulguin superar aquesta situació d’inactivitat laboral. El programa preveu la formació en l'ús de les eines TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i la creació d'una plataforma en línia pròpia, que utilitzaran al llarg de tot el programa com a suport als seus itineraris d'ocupació i d'inserció. La persona coach (entrenador/a) ajuda als participants a observar i prendre consciència de les seves pròpies creences i conductes, a empoderar-se i saber triar les millors alternatives que potencien els resultats que busca.

El programa Eskala es desenvoluparà en tres fases: entrenament pel balanç vital, itinerari ocupacional i itinerari d'inserció. En la primera fase cada jove analitzarà el seu punt de partida (coneixent amb profunditat de quines esferes de la seva vida potencien o dificulten la presa de decisions) i prendrà consciència de la seva posició respecte al mercat laboral realitzant el seu propi pla d'acció vital. A la següent fase, qui participi comptarà amb els recursos proporcionats per l'Eskala per a l'adquisició de competències tècniques (un taller de tast a càrrec de l'empresa, professionals a mà i pràctiques en empreses). En la tercera fase els participants executaran el seu projecte professional amb la formació i la recerca activa de feina. Comptaran amb sessions grupals sobre tècniques i planificació de la recerca de feina, accés a la borsa de feina disponible, així com de tutories individuals per l'acompanyament cap a la seva inserció.

Hi haurà sessions informatives que tindran lloc el 15 de gener a les 10 h i el 20 de gener a les 12 h.

Redacció / Foto: Arxiu