Torna a revifar l’ocupació hotelera a la comarca

Imprimeix

En els hotels ha estat del 78,4% i en els apartaments del 80% en el tercer trimestre.

Segons les dades publicades per l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l'ocupació hotelera del tercer trimestre de 2014 ha estat del 78,4% en els hotels i del 80% en els apartaments. Així doncs s’experimenta un significatiu augment respecte al trimestre anterior (10 punts passant del 68,2% al 78,4%). D’altra banda, la millora és de tres punts 3 punts respecte al mateix trimestre de l'any anterior (de 75,3% a 78,4%).

El canal directe continua sent el prevalent en els canals de reserva de les places hoteleres (44,6% del total de reserves) i també en els apartaments (49,4%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 72,8%) i dels apartaments (93,8%).

El preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 60,9€. Les tarifes augmentat respecte al trimestre anterior però disminueixen respecte al mateix trimestre de l'any anterior.

El 55,5% dels clients han vingut a la comarca per vacances, aquest motiu d'estada augmenta. Amb referència el mateix període de l'any anterior són vacances i altres (trobades familiars, d’amics...) els motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat. D’altra banda, el tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client internacional (tant en hotels com en apartaments). Respecte al tercer trimestre de 2013 augmenta el pes del client britànic i nord-americà.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte al mateix període de l'any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d'ocupats.

Redacció / Foto: Arxiu