S’incrementa l’ocupació hotelera el mes de setembre al Baix Llobregat

Imprimeix

La comarca ha experimentat un augment del 8,73 punts percentuals.

Segons dades del darrer Informe Flaix, elaborat per Turisme de la Diputació deBarcelona, el mes de setembre ha tancat amb un increment interanual de l'ocupació hotelera en cinc comarques de la demarcació, que és especialment destacat al Vallès Oriental (+16,72 punts percentuals), al Vallès Occidental (+10,68 pp) i al Baix Llobregat (+8,73 pp), i més discret al Berguedà (+6,10 pp) i al Garraf (+2,31 pp). Les millors dades, però, s'han aconseguit a l'agost i han permès tancar l'estiu amb dades globalment positives.

L'Informe Flaix de setembre de 2014 és el darrer de l'any dedicat a períodes de màxima afluència turística i la valoració que es pot fer de la temporada, atenent l'indicador d'ocupació, és positiva. En els hotels, destaca la marcada estacionalitat del període estival, amb un juliol molt fluix i un pic molt clar a l'agost, amb valors per sobre dels mai registrats en aquest mes, tot i que la resta de mesos estiuencs es van obtenir xifres inferiors a les dels darrers 4-5 anys. Aquest fet s'explica per l'accentuació de la concentració de les vacances, lligada a la lenta recuperació del mercat domèstic dels últims mesos.

Les dades que s’han registrat als hotels de la província de Barcelona són inferiors a les registrades en el mateix període de l’any passat. Els hotels han registrat una ocupació mitjana del 67,5%, -3,5 pp menys que el 2013. A nivell comarcal destaquem els creixements dels dos vallesos i del Baix Llobregat, comarca aquesta última que lidera l’ocupació d’aquest mes a la província.

D’altra banda, els càmpings han estat per sota de les xifres de l'any passat, amb un agost especialment fluix a causa del mal temps. En canvi, els apartaments turístics (sense dades al juny i juliol) han tingut un bon agost, especialment a Costa Barcelona, però han tancat el mes de setembre amb caigudes generalitzades a tota la demarcació.

Redacció / Foto: Arxiu