Es presenten els premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials

Imprimeix

Un centenar de persones van participar en la tercera edició del Fòrum Delta de l’Emprenedoria a La Gralla de Sant Boi de Llobregat.

L’equipament de La Gralla de Sant Boi de Llobregat va acollir l’acte de presentació de la dotzena edició dels Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials dins del marc de la celebració del III Fòrum Delta de l’Emprenedoria. Cinc ajuntaments –El Prat, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Sant Boi- convoquen aquests guardons per donar suport a l'emprenedoria i la consolidació d'empreses. Els Premis Delta volen destacar especialment les iniciatives que per la capacitat d'innovació, diversificació de les activitats existents, creació de llocs de treball, assoliment de resultats destacats o interès social contribueixen a dinamitzar l'economia al territori.

Hi ha previstos tres premis a les millors iniciatives empresarials (per valor de 3.000, 1.500 i 1.000 euros) i un premi a la millor iniciativa comercial (2.000 euros). Els dos primers guardons s'acompanyen del Premi Innobaix, consistent en un acompanyament gratuït al creixement empresarial durant un any i suport per a l'accés al finançament. El termini de presentació de candidatures s'obrirà el dia 20 d'octubre i finalitzarà el 12 de desembre. Hi poden participar empreses i comerços que hagin iniciat l'activitat entre els anys 2009 i 2013.

Un centenar de persones

D’altra banda, es va celebrar ahir dimarts la tercera edició del Fòrum Delta de l’Emprenedoria a La Gralla de Sant Boi de Llobregat amb la participació d’un centenar de persones. En la presentació de l'acte, l'alcaldessa, Lluïsa Moret va convidar a les persones assistents a reflexionar conjuntament sobre quins models innovadors poden ajudar a fer polítiques públiques adequades a les necessitats actuals de la promoció econòmica.

A més, dos emprenedors de reconegut prestigi, Pau Garcia Milà i Jordi Martí Gascón, van poder compartir amb el públic assistent experiències positives basades en la innovació i l'ús de les TIC. Milà va afirmar que les noves tecnologies poden ser una gran ajuda per estendre una bona idea i convertir-la en un negoci d’èxit, però no són cap garantia. Mentre, Gascón va defensar els negocis que, tot i buscar fer diners, es fonamenten en la voluntat de "millorar la vida de les persones que hi ha al costat" i democratitzar aquestes millores estenent-les a un gran volum de persones. Segons aquest empresari defensor de l'emprenedoria social, ajudar els altres proporciona felicitat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi