L'ocupació hotelera al Baix Llobregat augmenta en el segon trimestre

Imprimeix

Ho fa en 4 punts respecte al mateix període de l'any anterior i representa el 68,2% a hotels i el 65,4% a apartaments.

Segons les dades publicades per l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l'ocupació hotelera del segon trimestre de 2014 ha estat del 68,2% a hotels i del 65,4% a apartaments del Baix Llobregat. Així doncs, l’ocupació ha augmentat respecte l’anterior trimestre. Això representa una millora 4 punts en quant el mateix trimestre de l'any anterior (de 64,6% a 68,2%).

Canal i preu

El canal directe continua sent el prevalent en els canals de reserva de les places hoteleres (46,8% del total de reserves) i també en els apartaments (45,6%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 64,8%) i dels apartaments (90,6%).

D’altra banda, el preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 58,5€. Les tarifes disminueixen tant respecte al trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Negocis i client internacional

El 49,7% dels clients han vingut a la comarca per negocis, aquest motiu d'estada disminueix respecte al trimestre anterior. Amb referència el mateix període de l'any anterior són salut i altres (trobades familiars, d’amics...) els motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat.

A més, el segon trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client internacional (tant en hotels com en apartaments). Respecte al segon trimestre de 2013 augmenta el pes del client alemany, holandès i japonès.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte al mateix període de l'any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d'ocupats.

Redacció / Foto: Arxiu