Les comarques de Barcelona lideren la Reempresa amb un 78% de casos d'èxit

El Baix Llobregat compta amb set ajuntaments que col·laboren amb el projecte.

Segons el balanç del Centre de Reempresa de Catalunya relatiu a la gestió del projecte durant el primer semestre de 2014, la demarcació de Barcelona entre la que es troba el Baix Llobregat és líder a tot Catalunya amb un 78% de cessions amb èxit (205 cessions sobre un total de 262) des de l'any 2011. Promoguda per la patronal Cecot, la Reempresa es desenvolupa a les comarques barcelonines en col·laboració de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona i diversos consistoris municipals del territori entre les que es troben alguns de la nostra comarca: Ajuntament de Castelldefels, Cornellà de Llobregat (Procornellà SA), Ajuntament de Martorell, Ajuntament de Molins de Rei, Ajuntament del Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat (Coressa) i Ajuntament de Viladecans.

Una altra dada d'aquest balanç que afecta la demarcació de Barcelona és que acumula el 88% d'inversió induïda (prop de 10,6 MEUR). I si ens fixem en els sectors, el major nombre d'èxits és per al comerç (35,61%-73 cessions), seguit pels serveis (29,76%-61 cessions) i l'hostalera (28,78%-59 cessions), mentre que la indústria queda a la cua (5,85%-12 cessions). Quant a inversió induïda, el 40,32% és per al comerç (4,2 MEUR); el 26,86%, per als serveis (2,8 MEUR); el 17,30%, per a la indústria (1,8 MEUR); i el 15,52%, per a l'hostaleria (1,6 MEUR).

Per últim, si atenem al nombre de cedents, les comarques barcelonines superen la resta de Catalunya, amb 1.181 sobre 1.569. El mateix passa amb els reemprenedors, amb 1.665 a Barcelona sobre 2.156 a tot el país.

A nivell de tot Catalunya, les dades també encoratgen l'optimisme, ja que en només sis mesos s'han produït 91 reempreses d'èxit, això és una mitjana de 3,6 empreses per setmana. L'objectiu del Centre de Reempresa de Catalunya és, però, acompanyar, assessorar i aconseguir salvaguardar 1.000 empreses catalanes abans de l'any 2016, per la qual cosa es farà campanya sota el lema #salvem1000empreses.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix