Cornellà tindrà un viver d’empreses destinat a joves emprenedors

Imprimeix

Aquest nou equipament s’emmarca dins el pla estratègic de l’Ajuntament per afavorir la inserció laboral dels joves de la ciutat.

Amb l’objectiu fomentar iniciatives empresarials entre els joves, oferint allotjament i assessorament en tot el procés de creació, creixement i consolidació de nous negocis es posarà en marxa al llarg del mes de setembre el Viver d’Empreses Procornellà ubicat al barri del Pedró. Aquest nou espai polivalent que tindrà una filosofia basada en el concepte de ‘consum col·laboratiu’, és a dir, obtenir beneficis socials, ambientals i econòmics del fet de compartir recursos. L’equipament estarà dotat amb servei íntegre de telecomunicacions amb fibra òptica, control d’accés intel·ligent les 24h del dia, els 365 dies de l’any i també hi haurà d’altres serveis compartits com la recepció de trucades, autoservei de fotocopiadora, impressora, enquadernacions, etc. L’edifici, un cop obert a ple rendiment, oferirà 14 despatxos, 25 places de coworking, sales de reunions i tres aules formatives.

En dues fases

En una primera fase s’adequarà espai per a un total de vuit despatxos on s’ubicaran empreses de recent creació, una zona de coworking amb capacitat per a 15 places i una zona de Meeting a la planta baixa de l’edifici amb la voluntat d’incentivar sinergies entre els emprenedors allotjats i la interrelació dels seus negocis. La segona fase de les obres a partir de 2015 donarà com a resultat, espai per a 6 despatxos més, una altra zona de coworking per a 10 usuaris més i estaran disponibles les tres aules de formació tècnica professional.

Aquest nou espai s’emmarca dins el pla estratègic de l’Ajuntament de Cornellà per afavorir la inserció laboral dels joves de la ciutat. Hi poden accedir joves empadronats a Cornellà que volen iniciar un projecte empresarial a la ciutat per primera vegada.

Redacció / Foto: Procornellà