Sant Feliu, Sant Just i Sant Joan Despí fan un front comú per potenciar l’activitat empresarial

Imprimeix

Han firmat un conveni per treballar conjuntament amb l’objectiu d’enfortir i millorar el suport a l’activitat emprenedora i empresaria dels seus territoris.

Els alcaldes de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José; Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han signat aquest matí un conveni per enfortir i millorar el suport a l’activitat emprenedora i empresarial dels seus territoris. L’acord, dotat econòmicament amb un total de 100.000 euros, suposa que els tres consistoris municipals treballaran coordinadament per millorar l’efectivitat de les polítiques de suport al teixit productiu i a les iniciatives emprenedores. D’aquesta manera es vol aprofundir en el coneixement de la realitat econòmica de la zona, amb una anàlisi més acurada de l’activitat empresarial, la seva distribució sectorial, els polígons d’activitat econòmica i les noves empreses creades. L’objectiu és poder aplicar mesures amb una visió supralocal, amb concertació i cooperació amb el món empresarial, tot afavorint la generació de sinergies al territori.

Compartiran serveis

Els tres municipis baixllobregatins també compartiran i especialitzaran els serveis que ofereixen a les persones usuàries per avançar cap a un model de concertació territorial que s’estengui a d’altres polítiques com ara la captació d’inversions empresarials, el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació, la formació per l’ocupació i la promoció i dinamització del comerç de proximitat.

L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, ha destacat l’aposta es far “per la innovació i la internacionalització”. D’altra banda, l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà ha manifestat que és una aquest conveni és un primer pas per consolidar alguns serveis que ja estàvem oferint de manera compartida entre els tres municipis (assessorament a persones emprenedores, assessorament a empreses que volen exportar, etc) i que està funcionant molt bé. En un context com l’actual, la tendència hauria de ser d’anar compartint altres serveis entre municipis veïns  com ara la captació d’inversions empresarials, el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació, la formació per l’ocupació i la promoció i dinamització del comerç de proximitat, entre d’altres, i generar així sinergies i noves oportunitats  al territori”.Per a l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, aquest conveni, dotat econòmicament amb 100.000 euros, compromet als tres municipis “a treballar conjuntament pel desenvolupament econòmic d’un territori que és una unitat, ja que avui dia, en l’àmbit econòmic, els territoris són més importants que els municipis per desenvolupar propostes econòmiques de futur”. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, destaca l’aposta que amb aquesta iniciativa fan els tres municipis “per la innovació i la internacionalització” i, Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, recorda que és també una “aposta per les iniciatives dels emprenedors del territori, per donar més oportunitats i serveis.”

Economia intel·ligent i sostenible

Un dels reptes és, a través d’aquest model econòmic, caminar cap a l’anomenada especialització intel·ligent (RIS3) del teixit productiu, que forma part de l’estratègia de creixement Europa 2020 de la UE, amb l’objectiu de transformar el territori en una economia intel·ligent, sostenible i integradora, per tal de conquerir millors nivells d’ocupació, productivitat i cohesió social.

Els tres municipis ofereixen un total de quatre centres d’allotjament per a persones emprenedores (vivers d’empresa), així com serveis estables per a persones amb idees de negoci i per a les empreses consolidades, amb el suport de l’Àrea de desenvolupament econòmic local de la Diputació de Barcelona.

Els espais de referència a cada municipi són:

Can Maginàs. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

C/ Hospitalet, 25 - Tel. 93 685 07 83

www.santfeliu.cat

Promodespí. Ajuntament de Sant Joan Despí

C/ John F. Kennedy, 8 - Tel. 93 480 80 50

www.promodespi.cat

Servei de Promoció Econòmica. Ajuntament de Sant Just Desvern

C/ Can Padroseta s/n - Tel. 93 480 48 00

www.santjust.cat

 

Redacció / Foto: Ajuntaments Sant Joan Despí/Sant Feliu/Sant Just