La Jornada Emprenem arriba a la seva tercera edició

Imprimeix

Se celebrarà a l’Espai Baronda d’Esplugues i comptarà amb testimonis de dones amb càrrecs de responsabilitat a l'empresa i el món de la investigació.

L’Espai Baronda serà escenari, el pròxim dimecres 2 de juliol, de la Jornada Emprenem, que enguany arriba a la seva tercera edició. Una iniciativa promoguda per l’Ajuntament d’Esplugues, amb la col·laboració del Consell de les Dones del Baix Llobregat, que té com a finalitat de fomentar l’emprenedoria femenina i crear un espai d’intercanvi de coneixements i experiències entre dones provinents de tota la comarca. Enguany porta per títol Actitud emprenedora.

Malgrat que les dones espanyoles representen el 51% de les persones amb titulacions superiors, ocupaven només el 21% dels càrrecs directius l’any 2013, tres punts menys que l’any anterior. Fet que situa Espanya per sota de la mitjana mundial i de la Unió Europea, segons l’informe Grant Thornton Internacional Business Report. Davant d'aquesta situació, la nova edició de la jornada ha orientat les conferències i les taules rodones –que se succeiran a partir de les 15.45 hores– a mostrar les competències i habilitats necessàries perquè la dona assoleixi llocs de responsabilitat. En aquesta línia, hi intervindran dones de referència que ocupen càrrecs de lideratge i responsabilitat en l’àmbit de l’empresa i de la investigació.

Així doncs, a més de comptar amb la presència de l’alcaldessa, Pilar Díaz, i de Maria Soler Sala, consellera de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, dones empresàries donaran a conèixer la seva experiència: la consellera delegada de Pompas Fúnebres de Badalona, Ana M. Gassó; la directora d’Aqua Development Network, Maria Salamero; i la directora d’EssentiabcnEvents, Vanesa Ribas.

A la taula rodona sobre investigació seuran la cap de la Plataforma d’Espectrometria de Masses de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), Marta Vilaseca; la professora de Psicobiologia i Neuropsciologia de la Universitat de Barcelona, Montserrat Pérez; i la doctora en Biologia que treballa al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, Verónica Rodgríguez-Bravo, a través de videoconferència.

En finalitzar, la Xarxa de Dones Emprenedores d'Esplugues organitza un networking, amb inscripció prèvia a la mateixa pàgina web de la Jornada Emprenem.

Redacció / Foto: Arxiu