Torna a baixar l’atur en el Baix Llobregat

Imprimeix

Més de 1.700 persones que resideixen a la comarca van trobar feina el passat mes de maig.

El Baix Llobregat, com a la resta de l’Estat i Catalunya, ha mantingut la seva línia descendent de la taxa d’atur. Aquest passat mes de maig, el descens ha estat d’un 2’6% segons les dades facilitades per al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. En total han estat 1.751 persones les que han trobat feina. Actualment, la població desocupada a la comarca és de 65.318 persones, és a dir, el 15,4% de la població activa (per sobre de l’Àmbit Territorial metropolità -15’2%- i Catalunya -15%-). Una altra dada significativa és que respecte al mateix mes de l’any passat, la disminució ha estat del 8,4% (5.969 persones).

Santa Coloma de Cervelló encapçala el municipi amb un descens més important de la taxa d’atur (8,2%), seguit de Collbató (6,4%) i Begues (6%). Entre els municipis amb més habitants, Sant Feliu de Llobregat l'encapçala amb un descens del 4,1%, seguit de Castelldefels (3,2%). Per primera vegada en molts mesos, cap població ha incrementat la taxa d’atur.

Els tres municipis amb més aturats són: Sant Vicenç dels Horts (20,1%), Martorell (18,2%) i Sant Boi de Llobregat (17,5%). L’altra cara de la moneda continua sent Sant Just Desvern (8,8%), Begues (9,9%) i Santa Coloma de Cervelló (10,1%).

Redacció / Foto: Arxiu