El consorci DeltaBCN organitza una jornada empresarial

Imprimeix

Més d'un centenar de participants al MarketPlace Viladecans, una trobada d'empreses per aprofitar les oportunitats de Ca n'Alemany.

Ahir es va celebrar la primera edició del MarketPlace Viladecans amb la participació del director de l'Institut Català del Sòl (INCÀSOL), Damià Calvet, i l'alcalde Carles Ruiz, i més d’un centenary d’empreses. Un espai de trobada entre les pimes i grans empreses de la ciutat, per promoure l'activitat econòmica i l'ocupació a partir de la descoberta de les noves oportunitats de negoci que generarà el nou sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany.

La jornada, organitzada pel consorci DeltaBCN -format per l'INCASÒL i l'Ajuntament-, va comptar amb la intervenció de Jordi Salvat, coordinador d'Actuacions Estratègiques de l'INCASÒL; Xavier Ferràs, degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic; María Salmerón, tinenta d'alcalde d'Empreses, Innovació i Ocupació, i Dolors Paniagua, gerent de projectes d'inversió Invest in Catalonia (Acc1ó, Generalitat de Catalunya).

El director de l'INCASÒL, Damià Calvet, va instar a les empreses presents a què tractin de treballar amb els nous projectes de Ca n'Alemany i va declarar que el govern de la Generalitat treballa per “mobilitzar el territori per permetre inversions i projectes concrets”. Calvet va explicar també que “l'Institut Català del Sòl treballa amb l'Ajuntament de Viladecans en el projecte de Ca n'Alemany, així com pot fer amb altres ajuntaments en altres projectes al Delta del Llobregat”. D’altra banda, L'alcalde Carles Ruiz va afirmar que cal que “les empreses de Viladecans es beneficiïn amb els efectes que portarà Ca n'Alemany des del primer moment; que puguin participar de les oportunitats que poden generar les inversions de les grans empreses que vénen a la ciutat.” El degà Xavier Ferràs va explicar que “Europa es troba en un procés de reindustrialització en què les empreses tendeixen a agrupar-se en ecosistemes concentrats, buscant sinergies i interconnexions. L'ecosistema de Ca n'Alemany el formen el Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels, importants instituts tècnics a la comarca o el Parc de Negocis de Viladecans”. Jordi Salvat, per la seva part, creu que el nou sector econòmic viladecanenc “és, actualment, el més important de Catalunya” i “suposa una oportunitat única” per a moltes empreses de Viladecans i de la resta de la comarca.

L'espai central de la jornada es va destinar al debat i l'intercanvi de coneixements. Un centenar d'empreses va discutir propostes a l'entorn dels reptes que es presenten a partir de la construcció del nou sector econòmic de Ca n'Alemany. Els presents van poder informar-s'hi i debatre-hi sobre temes relacionats amb el futur econòmic de la ciutat. Els assumptes proposats van estar, entre d'altres, el futur de Ca n'Alemany com a motor d'emprenedoria i innovació; les possibles sinergies amb el Parc Agrari del Baix Llobregat; la construcció de nous edificis sostenibles al sector; la mobilitat respectuosa amb l'entorn i l'aposta per la formació dual i City.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans