Més de 1.000 persones van trobar feina el passat abril

Imprimeix

El descens del nombre d’aturats el mes passat va ser de l’1,5%.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha donat la xifra d’atur al Baix Llobregat corresponent al mes d’abril a partir de les dades del Departament d’Empresa i Ocupació. I les dades tornen a ser positives, ja que per quart mes consecutiu ha baixat el nombre d’aturats. Durant el passat abril va descendir un 1’5%. Es a dir, un total de 1.005 persones es van incorporar a l’activitat laboral. Actualment, el Baix Llobregat té un 15,8% de la població activa en situació d’atur (67.069 persones), una mica per sobre de l’índex català (15,5%) i de l’àmbit territorial metropolità (15,7%). Com a dada significativa, respecte al mateix mes de l’any passat, el descens encara ha estat molt més elevat amb un descens del 7’8% (-5.656 persones).

Sant Vicenç dels Horts continua encapçalant la població amb més atur, amb un 20’7%, tot i que aquest mes ha baixat un 1,5%. En segona posició està Martorell, amb un 18’6%, i en tercer lloc Sant Boi de Llobregat (18,0%). L’altra cara de la moneda hi ha Sant Just Desvern, amb un 9’3%, seguit de Begues (10,’6%) i Begues i Santa Coloma de Cervelló amb un 11’0%.

D’altra banda, Santa Coloma de Cervelló encapçala el municipi on ha disminuït més l’atur amb un -4,1%. A continuació s’ha situat Sant Feliu de Llobregat (-3,8) i Sant Climent de Llobregat (-3,4%). Mentre, Collbató està al capdavant dels municipis on s’ha incrementat l’atur (1,6%).

Redacció / Foto: Arxiu