L'atur va disminuir i la contractació va augmentar a l'últim trimestre de 2013

Imprimeix
El component de competitivitat de la comarca ha estat en creixement durant tot l'any 2013.
Segons l’Informe Trimestral de la Conjuntura Laboral per al quart trimestre de 2013 que publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat els tres components de l’estructura productiva, la població assalariada, l'autònoma i el nombre d'empreses augmenten al Baix Llobregat durant el quart trimestre de 2013. L'increment es dóna a la comarca però també ho fa pel conjunt de l’àmbit territorial metropolità. Mentre que pel conjunt de Catalunya segueixen disminuint tant el nombre de centres de cotització com el nombre d’assalariats.

Atur
Durant el quart trimestre de 2013, en l'àmbit de la població de 16 a 34 anys, disminueix la xifra d'aturats a les oficines respecte al trimestre anterior, com a conseqüència del comportament donat als mesos previs al període de nadal i en conjunt per la tendència positiva dels darrers dos trimestres. Així doncs, l'atur registrat entre aquests grups població de menys edat disminueix entre un 9 i un 15 per cent respecte al mateix període de l’any anterior.

Entre les activitats que més han augmentat en nombre de persones aturades aquest trimestre hi ha les activitats de serveis de menjar i begudes i serveis d'allotjament. Per altra banda les vinculades al comerç al detall, la construcció d'immobles i les activitats especialitzades de la construcció són les activitats que més disminueixen l'atur a les oficines de treball.

Contractació
La contractació ha experimentat un augment d’un 1,1% a la comarca respecte al trimestre anterior. Això suposa 510 contractes més a la comarca amb un increment d'un 7,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Durant el quart trimestre s'ha invertit, puntualment, la tendència a la contractació temporal i s’observa un 11% més d’indefinits que el trimestre anterior tot i que es pren la perspectiva anual el resultat és d'un 3% menys de contractes indefinits que al mateix trimestre del 2013.

Finalment, l'informe també revela que el component de competitivitat de la comarca ha estat en creixement durant tot l'any 2013 a l'encadenar amb aquest el quart trimestre consecutiu en positiu. Tanmateix disminueixen els components de l’estructura productiva i la dinàmica global en les aportacions al creixement de l’ocupació (afiliació) de la comarca.

Redacció / Foto: UGT