La Diputació i Pimec presenten la tercera edició del programa “Accelera el creixement”

Imprimeix
L’objectiu és millorar la competitivitat del teixit empresarial de les comarques de Barcelona i crear ocupació.


Una cinquantena de pimes de les comarques barcelonines, entre les quals es troba la del Baix Llobregat i L’Hospitalet, participaran enguany en la tercera edició del programa “Accelera el creixement”. Aquest matí, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Joan Roca, i el president de Pimec, Josep González, han presentat, a l'Auditori de Pimec, el projecte als regidors de promoció econòmica de la demarcació.

L’objectiu del programa
L'objectiu del programa "Accelera el creixement" és millorar la competitivitat del teixit empresarial de les comarques barcelonines i crear ocupació. Per això, durant vuit mesos, ofereix a les 50 pimes seleccionades un acompanyament individualitzat i formació especialitzada en àmbits clau per al creixement com ara l'estratègia empresarial, la internacionalització, la innovació, les habilitats directives, la comercialització o el màrqueting. 

Joan Roca ha assegurat, durant la presentació, que “la recuperació econòmica del nostre país és clau que passi per les petites, mitjanes i microempreses”, i ha recalcat que “fer créixer les empreses del territori és una de les millors polítiques públiques, entenent el creixement empresarial com a factor clau per a la competitivitat del país”. D'aquesta manera, la realització d'aquest programa, segons Roca, ha de permetre a les pimes augmentar en tres anys:  un 10%, la plantilla; un 5%, la seva facturació; un 15%, el rati d'explotació; i un 4%, la rendibilitat mitjana. 

D’altra banda, Josep Gonzàlez ha destacat que la “col·laboració públicoprivada que suposa aquest projecte” i, a més, ha posat en valor els empresaris de les pimes, “per això, tot el que podem fer per ajudar aquestes empreses a créixer és un treball magnífic”. 

Empreses participants
Durant la presentació, també s'ha explicat el perfil de les empreses que participaran en aquesta tercera edició: amb tres treballadors o més, relativament joves (quatre o més anys de vida), que tinguin el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, amb vocació internacional, i amb voluntat d'invertir en creixement.

Redacció / Foto: Diba