El Centre de Formació Professional de l’Automoció de Catalunya es posarà en marxa setembre

Imprimeix
Donarà cobertura aproximadament a 18.000 alumnes al llarg del curs i estarà situat al costat de la factoria SEAT de Martorell.


El nou Centre de Formació Professional de l’Automoció de Catalunya a Martorell es un equipament que donarà formació homologada a nivell europeu a prop de 18.000 persones, entre joves que cursin la formació professional, aturats que en facin formació ocupacional i professionals del sector que faran formació contínua. La directora del futur centre que impulsa la Generalitat de Catalunya, la martorellenca Teresa Casanovas, considera que serà “clau en el model industrial català, referent estatal i del sud d’Europa en l’automoció”.

La construcció del nou Centre de Formació Professional de l’Automoció, ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Martorell a la Generalitat de Catalunya i situats al costat de la factoria SEAT. Casanovas, explica que “els treballs avancen a velocitat de creuer i ja es troben en la recta final, segons el calendari previst. Si tot va bé, el Centre es podria posar en funcionament el setembre d’enguany, amb l’inici del nou curs 2014-15”. A més, manifesta que “resten uns quatre mesos per acabar l’obra civil, col·locar tot l’instrumental interior i fer les proves de funcionament. Ara s’està enllestint la instal·lació interna del corrent i altres dispositius, abans d’equipar l’espai amb el mobiliari, robots, fresadores, màquines de control numèric i laboratoris específics”. El pas que precedirà el final de les obres serà la construcció de la façana de voladís en tons vermells, platejats i negres, prevista pel mes de juny.

Un referent
Aquest nou centre es convertirà, segons Maria Teresa Casanovas, en “pioner del sector de l’automoció a nivell estatal i del sud d’Europa, projectant la reindustrialització de Catalunya i la seva ubicació en primera línia del sector de l’automoció”. Una de les novetats “serà el fet que el mateix sector de l’automoció serà qui marcarà la línia de l’ensenyament a impartir i no pas l’administració” i ho farà amb una formació encabida en els models de centres europeus de l’estratègia Europa 2020, definidor d’un marc competitiu, educacional i tecnològic per a una Europa única. Una formació que permetrà adquirir competències de reconeixement europeu.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell